24 Kasım 2005 Perşembe 00:00
226 Okunma
Şeker, kalp ve kansızlık için kültür mantarı
Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kaya Boztok, önemli bir gıda maddesi olan kültür mantarının şeker, kalp, damar hastalıkları ve aneminin düşmanı olduğunu söyledi. ~|~

Boztok, hazım değeri yüzde 72- 83 arasında olan mantar proteininin insanın beslenmesi için gerekli hemen hemen bütün aminoasitleri içerdiğini, yüksek oranda folik asit içerdiğinden anemi (kansızlık) rahatsızlıklarının iyileştirilmesinde kulanıldığını belirtti.

Mantarın düşük karbonhidrat ve yağ oranı nedeniyle kalp ve damar hastalıklarında, kandaki şeker düzeyini düşürme özelliği nedeniyle de şeker hastalıklarında diyet öğesi olarak önerildiğini belirterek ancak doğada kendiliğinden yetişen yaban mantarından ise zehirlenmeler nedeniyle uzak durulması gerektiğini kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100