24 Şubat 2006 Cuma 00:00
344 Okunma
Sınava havuç ile hazırlanın
şırı kola ve cips tüketiminin bilgileri akılda tutmayı engellediğini dile getiren Diyetisyen Zuhal Güler Çelik, öğrencilere kola ve cips yememelerini önerdi ~|~

Diyetisyen Zuhal Güler Çelik, Özel Neslin Değişen Sesi İlköğretim Okulu'nun "Bilinçli ve Sağlıklı Bir Nesil İçin El Ele" konulu eğitim seminerleri kapsamında, Liselere Giriş Sınavı'na (LGS) hazırlanan öğrencilere nasıl beslenmeleri gerektiği konusunda bilgi verdi. Konuşmasında, beslenmenin beyin gelişimi ve hafızayı etkilediğini vurgulayan Çelik, yenilen besinlerin insan hafızası, zekası ve konsantrasyon gücü üzerinde etkisinin büyük olduğunu anlattı.

Avokado, havuç, ısırgan otu, yaban mersini ve limonun hafızaya katkı sağladığı için sınav hazırlığı dönemlerinde tüketilebileceğini kaydeden Çelik, bununla birlikte dengeli beslenmek için az ve sık yemealışkanlığı oluşturulması, aşırı basit şekerli ve yağlı besin tüketmemeye özen gösterilmesi gerektiğini söyledi. Aşırı kola ve cips tüketiminin bilgileri akılda tutmayı engellediğini dile getiren Çelik, öğrencilere kola ve cips yememelerini önerdi. Çelik, öğrencilerin bu dönemde, süt, yoğurt, balık, badem, fındık, tahıllar, et, yumurta, kırmızı et, pekmez, bitkisel yağlar ve yağlı tohumlardan zengin besinleri tüketmelerini istedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100