23 Kasım 2008 Pazar 00:00
182 Okunma
Siyah çikolata tansiyona iyi geliyor
Araştırmalar, kakao oranı yüksek çikolatanın hipertansiyona iyi geldiğini ortaya
koyuyor. Ancak siyah çikolata olması ve tüketirken aşırıya kaçılmaması şartıyla! ~|~

 

Yüksek tansiyonun başlıca sabapları arasında yanlış beslenme alışkanlıkları ve şişmanlık gösteriliyor. Tuz damarlarda büzücü ve kasıcı bir özellik oluşturduğundan, tuzlu yiyecekler tüketmek de tansiyonun yükselmesine yol açıyor. Stresli bir hayat, hareketsizlik, diyabet hastalığı ve genetik özellikler yine hipertansiyona neden olan faktörler arasında yer alıyor. Hipertansiyon hastaları özellikle renkli sebze ve meyve tüketimine dikkat etmeli; yüksek kalorili, yağlı hayvansal gıdalardan da uzak durmalıdır.

Bilimsel olarak ispatlandı
Anadolu Sağlık Merkezi'nden Kardiyoloji Uzmanı Doç.Dr. Ertan Ökmen,  özellikle havuç, portakal gibi renkli sebze ve meyvelerde bulunan flavanoidin hipertansiyona çok iyi geldiğini vurgulayarak, şunları söyledi: "Antioksidan da denilen bu madde, kakaonun içinde oldukça yüksek miktarda bulunuyor. Bu nedenle kakao oranının yüksek olduğu siyah çikolata, hipertansiyona çok iyi gelen bir yiyecek. Kakaonun tansiyonu düşürdüğü, Panama açıklarındaki Kuna Adası'nda yaşayan yerlilerin şehre göç eçmesiyle ortaya çıkıyor. Kakao tüketiminin çok fazla olduğu ada yerlileri, şehre göç etmelerinin ardından yüksek tansiyon problemiyle karşılaşıyor."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100