Bu haber kez okundu.

Soğuğun ilacı bal ve pekmez
Son günlerde etkili olan soğuk havaya karşı en etkili korunma yöntemlerinden birinin, ağırlıklı glikoz içeren pekmez ve bal ürünleri tüketmek olduğu bildirildi. ~|~

Gıda Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ramazan Çelebi, her yıl kış aylarında hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte direnci zayıf olan birçok kişinin çeşitli hastalıklara yakalandığını belirtti.

Kış aylarında, soğukların başta grip olmak üzere vücut direncinin düşmesine bağlı olarak öksürük, zatürree gibi birçok hastalığa neden olabileceğini ifade eden Çelebi, soğuk havalarda sadece iyi giyinmeninyeterli olmayacağını dengeli ve doğru beslenmenin de büyük önem taşıdığını vurgulayarak şunları kaydetti: "Soğuk havalarda hastalıktan korunmanın en etkili yolu, beslenmeye gereken önemin gösterilmesinden geçer. Düzenli ve doğru şekilde beslenerek kış aylarında vücut direncinin artırılması gerekir.Bu amaçla bolca C vitamini içeren portakal, mandalina, greyfurt gibi narenciye ürünleri tüketilmelidir. Vücudun direnci yüksek tutulduğu takdirde, hastalıklara yakalanma riski de azalır."

Düzenli beslenmenin yanı sıra enerji verici glikoz içeren besinlerin de alınabileceğini belirten Çelebi, "Son günlerde etkili olan soğuk havanın neden olabileceği hastalıklara karşı en etkili korunma yöntemi, yoğun glikoz içeren pekmez ve bal ürünleri tüketmek. Sık olarak tüketilen pekmez ve bal, soğuğa karşı adeta bir kalkan işlevi görür" diye konuştu. Çelebi, soğuk nedeniyle zaten hassas olan vücudun direncinin kırılmaması için besinlerin hijyenik olmasına da dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100