Bu haber kez okundu.

Tatlıda damak zevkimiz hafifliyor
Son yıllarda Ramazan sofralarını, kalorisi yüksek olan hamurlu tatlılar yerine artık daha hafif, güllaç gibi sütlü tatlılar süslemeye başladı ~|~ Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Endokrinoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sait Gönen, ramazan ayında tüketilen gıdalara dikkat edilmesi gerektiğini, hafif ve posalı gıdaların tüketilmesinin daha doğru olacağını belirtti. Uzun süre boş kalan mideyi bir anda doldurmanın pek çok sakıncayı beraberinde getireceğini belirten Gönen, "Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan tatlı konusu daha da önemlidir. Tatlı, mutlaka yemeğin ardından bir süre ara verildikten sonra yenilmeli" dedi.

Toplum bilinçleniyor

Ne çeşit tatlı yendiğinin de sağlık açısından belirleyici faktörlerden biri olduğunu ifade eden Gönen, şunları kaydetti: "Ramazan sofralarında hamurlu tatlılar yerine daha hafif tatlılar tercih edilmelidir. Hamurlu ve sütlü tatlılar arasında kalori ya da içerdikleri karbonhidrat miktarları açısından büyük farlar var. Özellikle obezite, kalp?damar hastalıkları ve diyabet çağımızın hastalıkları arasında yer alıyor. İftarda yenilen ağır, kalorisi yüksek yemekler, sağlık sorunlarını artırır. Önemli olan ihtiyacımız kadar kaloriyi almaktır. Ramazan sofralarında ölçü kaçırıldığında en fazla sıkıntı verecek olan besin tatlıdır. Ancak halkımız artık tatlı konusunda daha bilinçli davranmaya başladı. Son yıllarda ramazan sofralarını, kalorisi yüksek olan hamurlu tatlılar yerini daha hafif, güllaç gibi sütlü tatlıların süslemeye başlaması sevindirici."
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100