Bu haber kez okundu.

Ucuz yemek depresyona sokuyor
YENİ MESAJ - İSTANBUL

Sabah kahvaltısını poğaca, börek ile geçiştiren personelin öğle menüsüde et ve süt ürünleri, taze sebze ve meyve gibi besin öğeleri açısından zengin gıdalardan eksik ise yorgunluk, halsizlik, uyku eğilimi, sinirlilik, dalgınlık, konsantrasyon bozukluğu , iştahsızlık gibi depresyon belirtileri baş gösteriyor. Bir yemek firmasında çalışan Gıda Mühendisi Burcu Alkışoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda şunları ifade etti; Sağlıklı bir beden, zihin ve ruh yapısı için gıdalardan alınan vitaminler ve minerallerin önemli işlevleri bulunmakta fazlası zararlı olabildiği gibi yeteri kadar alınmayanı da ciddi fiziksel ve zihinsel sorunlara yol açabilmekte hatta çoğu minor depresyon vakasının altında B1, B3, B5, B6, B12, Çinko, Demir, Selenyum gibi vitamin ve mineral eksiklikleri yatmaktadır. Vitamin eksikliğine bağlı depresyona aynı zamanda yorgunluk, halsizlik, uyku eğilimi, kansızlık, sinirlilik, iştahsızlık gibi vakalar eşlik etmektedir. Kahvaltı ve öğle yemeği günü enerjik ve verimli geçirebilmemiz için günün tam ortasında son derece önemli işlevlere sahiptir. Fakat özellikle iş dünyası söz konusu olduğunda günün en önemli öğünlerinden biri olan “öğle yemekleri; şirketlerin tasarruf planları doğrultusunda ucuz fiyat veren yemek şirketleri ile anlaşma neticesinde sağlıksız ve yetersiz beslenme ile sonuçlanmaktadır.”

Ucuz yemek verimliliği düşürüyor
“Tasarruf yapmak amacı ile çalışanlarına ucuz yemek yediren şirketler aslında tasarruf değil zarar etmiş oluyorlar” diyen Burcu Alkışoğlu, “Çünkü bu belirttiğimiz şikayetleri taşıyan bir personelden istenilen verimi almak mümkün olmayabilir. “Şirketler başarılı olmak ve sağlıklı büyümek istiyorsa personelinin sağlığını tehdit edecek tercihlerden kaçınmalıdır” dedi. Alkışoğlu şunları söyledi: “Hijyenik koşullar altında, TSE, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının belirlediği standartlarda üretilmiş dengeli ve sağlıklı bir menünün belli bir maliyeti vardır. Bu maliyetin altında alınan fiyatlara dikkat edilmeli, üretim koşulları ve hammadde kalitesi incelenmelidir. Çünkü faaliyet konusu ne olursa olsun her işletmenin hedefi kar etmektedir. Sağlıklı, dengeli ve yeterli bir menünün oluşabilmesi ve bunun üzerinden kar edilebilmesi için bu işin kişi başı ortalama satış fiyatı 6 -8 TL dir. Bu limitin altındaki her rakama kuşku ile bakılmalıdır. Çünkü kötü ve sağlıksız beslenme bağışıklık sistemimizi tehdit ederek depresyondan çok daha ciddi hastalıklara kapı açabilir.”
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.