20 Haziran 2006 Salı 00:00
188 Okunma
Üzüm kalbi koruyor
Vücudu zararlı madde etkilerine karşı koruyan fitokimyasallardan flavonoidleri içeren üzüm, kalp hastalıkları ve kansere karşı koruyucu görevini üstleniyor. ~|~

Sıcak ayların serin lezzeti karpuzun içerdiği laykopen maddesi, kansere karşı koruyucu özelliği olduğu bilinen A ve E vitaminlerinden daha etkili rol oynuyor. Sevilen meyve kayısının içindeki beta karoten adlı madde hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak, kanseri önlüyor, bağırsakların çalışmasına yardımcı oluyor.

Özellikle piknik ve kahvaltının vazgeçilmezi domatesin, laykopenin antioksidan etkisi nedeniyle göğüs, sindirim sistemi, mesane ve deri kanseri riskini azalttığı biliniyor.
Mangal keyfine keyif katan biber, bol miktarda A ve C vitamini içeriyor. Reçeli, kompostosu kadar sade haliyle de severek yenilen çilekte bol miktarda A, B1, B2, C ve K vitamini, protein, şeker, meyve asidi, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum ve potasyum bulunuyor. Yazın sevilen bir diğer meyvesi şeftali ise bol miktarda A ve C vitaminlerini içeriyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner122

banner121