'Yağsız süt kalp sağlığını korur'
Küçük, "Son bilimsel çalışmalar, yağsız süt ve ürünleri ile beslenmenin hem kalp damar sağlığını koruduğunu, hem de kilo yönetimini kolaylaştırdığını belirtiyor. Özellikle beslenme konusunda bilinçli toplumlar, süt ve ürünleri yaygın olarak yağı alınmış veya azaltılmış olarak tüketiyor. Böylece beslenmeni doymuş yağdan arındırıyor, sağlanan bu yağ kazancını faydalı yağ türleri ile kullanarak daha kaliteli bir beslenme profili elde edebilirsiniz" ifadelerini kullandı.
Kalsiyumun hayatın her evresinde çok önemli bir mineral olduğunu belirten Küçük, "Bu nedenle süt tüketimini; hem büyüme ve gelişme çağında hem de yetişkinlik evresinde ve özellikle kadınlarda menopozla gelişen kemik erimesini önlemek için mutlaka öneriyoruz. Her gün en az 2-3 su bardağı süt tüketmeli ve yağsız tercih etmelisiniz. Her 200 ml light süt ile yaklaşık 6 gram yağ kazancın bulunmakta. Bunu da faydalı yağ türlerinden 5-6 adet badem veya 2 tam ceviz veya salatana ekleyeceğin 1 tatlı kaşığı zeytinyağı veya 30 gram avokado ile değerlendirebilirsiniz" şeklinde konuştu.