logo
24 NİSAN 2024

Kör müsün Blatter?

18.11.2005 00:00:00
İsviçre'de yaşananlar ile Mehmet Özdilek'e atılan tekmeyi görmeyen FIFA'nın İsviçreli Başkanı KÖR! Blatter, İsviçreli futbolcuların başlattıkları olayların faturasını Türkiye'ye kesti. Blatter, Türkiye'yi 2008 Avrupa Şampiyonası ile 2010 Dünya Kupası'ndan men etmek ve FIFA üyeliğimizi askıya almak için harekete geçti.

Bern'deki maçta İstiklal marşımızı ıslıklayıp, futbolcu ve teknik kadromuzu taciz eden İsviçreliler, Kadıköy'deki maçın ardından da çirkefliklerine devam ettiler. 4-2 kazandığımız maçın ardından İsviçreli futbolcuların maç bitiminde teknik yönetimden Mehmet Özdilek'e tekme atmasıyla başlayan olayların ardından FIFA'nın İsviçreli Başkanı Blatter, eline hiçbir resmi rapor ve delil ulaşmadan Türkiye'ye ağır bir fatura kesmek için harekete geçti. FIFA Başkanı Sepp Blatter, Türkiye'nin 2008 Avrupa Şampiyonası ve 2010 Dünya Kupası'ndan men edebileceği mesajını verdi. Çok kızgın olduğunu söyleyen FIFA Başkanı, Türkiye'yi önemli bir cezanın beklediğini belirtti. Türkiye'nin FIFA üyeliğinin askıya alınması da söz konusu.

Düzenlediği basın toplantısında FIFA Başkanı gibi değil de tamamen bir İsviçre taraftarı gibi konuşan Blatter, Türkiye'ye en ağır cezanın verileceğini söyledi. İşte KÖR! Blatter'in açıklamaları...

DÜNYA KUPASINA GİTTİ?İMİZE SEVİNDİM"Türkiye'de Fair play ruhu ayaklar altına alındı ve sadece sahada değil saha dışında da bu olaylar oldu. Bu da beni çok üzdü. Elemelerde 800'den fazla maç yaptık bazı problemler meydana geldi. Bu da üzücü tabii ki sadece olaylar meydana gelmedi. insan hayatı da kayboldu ama meydana gelen olaylar futbol adına üzücüydü. Uluslararası alanda da problemler oldu, sadece futbolcular arasında değil. İsviçrelilerin galibiyeti, zaferle çıkması tabii ki beni sevindirdi."İHRAÇ EDEBİLİRİZ"Bu sorun 2006 Dünya Kupası finalleri kura çekimlerinden önce çözülmelidir. Kurul başkanı belli ve kurul üyeleri daha sonra belirlenecektir. Biz FIFA olarak görevimizi yerine getireceğiz ama beni en çok üzen elemelerin son oyununda böyle bir olayların meydana gelmiş olmasıdır. Ben İsviçreliyim ama FIFA başkanıyım ve sert önlemler alınacaktır. Bütün dünya'da olaylar olabilir ve önlemler alınır cezalar verilir. Bu ceza sadece uyarıdan ihraça kadar gidebilir."

Erzik: Blatter'in açıklaması 'Talihsizlik'... http://yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=spor&haberno=10229&tarih=2005-11-18OLAYLAR ARAŞTIRILACAK"İki taraf oyuncularıyla da görüşülecek. Tünelde olan olayların raporu bize gelecek. Disiplin raporunda yer alan herkes ile dahil olan herkes ile konuşulacak ve olaylarda yer alan bütün futbolcular soruşturmada yer alacak. Farklı soruşturma yöntemleri vardır. Misafir takım her zaman bir misafir olarak karşılanmalıdır ama öyle olmadığını söylemeliyiz. Mesela Güney Amerika'da misafir takımın kaldığı otelde geceleri müzik çalınarak uyutulmadığını biliyorum"İTİRAF GİBİ SÖZLER!FIFA'nın İsviçreli Başkanı Sepp Blatter bir gazetecinin "İsviçreli futbolcular disiplin kurulunda yer alacak mı?" şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi: "Ben sadece bir başkan olarak değil aynı zamanda bir İsviçreli olarak da maçı izledim ve bu konuda fazla dikkali olamadım ama ben daha çok rakip takımda gördüm. İsviçre'nin gelişinden gidişine kadar olaylar çok çirkin. Şu anda oyun sırasında ve sonrasında olan olaylar soruşturma altında olacak."Meğer ne çok sevenimiz varmış... http://yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=spor&haberno=10225&tarih=2005-11-18

KARAR 9 ARALIK'TA VERİLECEK

FIFA'nın, Türkiye-İsviçre maçının ardından meydana gelen olaylarla ilgili kararının 9 Aralık Cuma günü belli olabileceği bildirildi. Bu konuda "çok sıkı bir süreç" izleyecek olan FIFA, karşılaşmanın gözlemcileri ile FIFA'nın güvenlik görevlisinin ve hakem ile 4. hakemin raporlarının ulaşmasını bekleyecek. FIFA'ya, ayrıca İsviçre ve Türkiye futbol federasyonlarının raporları da gönderilecek. Belgeler ulaştıktan sonra toplanacak disiplin komisyonu, yaptırım kararı alınmasına ya da alınmamasına karar verecek.

Çirkef Lonfat'tan iftira: Türk polisi bizi dövdü... http://yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=spor&haberno=10226&tarih=2005-11-18

DİPLOMATİK KRİZ KAPIDAİsviçre Dışişleri Bakanı Micheline Calmy-Rey'in Türkiye'ye bir şikayet mektubu gönderdiği belirtildi. Reuters'ın haberine göre İsviçreli bakan, "şikayet mektubu"nda, İsviçre Milli Takımı'na karşı Türk futbol seyircisinin davranışlarını "kabul edilemez bir davranış" olarak niteledi. İsviçre Futbol Takımı Sözcüsü Pierre Benoit ise, İsviçreli oyuncu Benjamin Huggel'in, antrenör Mehmet Özdilek'i tekmelerken çekilen görüntülerinin televizyonda yayınlanmasıyla ilgili olarak, "Görüntüleri henüz izlemedik, dolayısıyla bir açıklama yapmıyoruz" dedi. Sözcü, "Ancak ilke olarak, kendisine ve Tranquillo Barnetta'ya yapılan saldırıdan sonra, Huggel'in kendisini savunduğuna inanıyoruz"dedi.

EN A?IR CEZA SAHA KAPATMA OLUR

Futbol Federasyonu Başkanvekili Şekip Mosturoğlu, FIFA başkanı Sepp Blatter'in Türkiye-İsviçre maçı ile ilgili yaptığı açıklamaların talihsiz olduğunu söyledi. Mosturoğlu, yaptığı açıklamada elinde raporlar ve belgeler olmadan FIFA Başkanı'nın böyle açıklamalarda bulunmasına anlam veremediğini kaydederek, "Blatter'in açıklamaları son derece talihsizdir. Blatter'in elinde raporlar ve veriler olmadan beyanda bulunması tehlikeli ve yanlıştır. Kendisine düşen, yetkili kurulların açıklamalarını beklemesi, sonra açıklama yapmasıydı. Bunları beklemeden tamamen tek taraflı yaptığı açıklamayı talihsiz buluyorum" diye konuştu.Olaylar provokasyonla başladıOlayların tek taraflı olmadığını ve provokasyonla başladığını anlatan Mosturoğlu, "Biz de toplanıp, gerekli başvurularımızı yapacağız. Hastanelik olan güvenlikçi var. Herhalde bizim oyuncularımız kendi güvenlik görevlilerini dövmediler. Yaşanan bir takım olaylar var" dedi. Mosturoğlu, olaylarla ilgili gelebilecek en ağır cezanın saha kapatma olabileceğini de belirterek, "Beklentim en ağır cezanın saha kapatma olacağı. Ciddi para cezası da verilir. Uluslararası organizasyonlardan men veya üyeliğin askıya alınması gibi bir cezanın olacağını sanmıyorum. Olaylara karışan futbolcular ise 4-5 maçtan aşağı ceza almayacaktır" şeklinde konuştu.

Evlerine döndüler18. Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off baraj rövanş maçında 4-2 yenilmesine karşın finallere gitmeye hak kazanan İsviçre, bugün Türkiye'den ayrıldı. İsviçre kafilesi, Çırağan Palace Kempinski Oteli'nden 6 polis otosu, 3 polis minibüsü ve yunuslardan oluşan konvoyla geniş güvenlik önlemleri altında havalimanına doğru yola çıktı. Otelden geniş güvenlik önlemleri arasında otobüsle ayrılan İsviçrekafilesi, E-5 karayolundan havalimanına gelirken, yol güzergahındaki üst geçitlerde de güvenlik önlemlerinin alındığı gözlendi.  İsviçre kafilesi havaalanında, Türk Hava Yolları'nın özel yolcularının alındığı kapıdan içeri alındı. Havalimanında da geniş güvenlik önlemleri alınırken, İsviçreliler'in geçtiği bölge güvenlik çemberi oluşturularak, basına ve diğer vatandaşlara kapatıldı. İsviçreliler, pasaport kontrolünden geçinceye dek kimse bu bölgeye alınmadı.

Her dilde küfür ettiler

FIFA'nın İsviçreli Başkanı Blatter'in zamansız çıkışı, Fatih Terim'in de tepkisini çekti. Terim İsviçreliler'e de tepki gösterirken, Frei'ın kendisinden özür dilediğini açıkladı ve ekledi: "Suçlu olmasa niye özür dilesin?. Ayrıca bize Türkçe dahil her dilde küfür ettiler" İşte Terim'in tepkisi...Önce bilgi alması gerekiyordu"Açıkçası ben 24 saat sonra Dünya Futbolu'nun başı olan Blatter'en 24 bile geçmeden bu kadan duygusal yaklaşım içinde olmasını açıkçası beklemiyordum. Kasetleri izlemesi lazım, iyi analiz etmesi lazım. Bir ülkenin suçlanması çok kolay bir şey edğildir.. Bütün duygusallıkla anlattığı ortada. Soğukkanlı olması gerekirdi." Mehmet hocaya tekme attılar"Her şeye rağmen FIFA'nın adil bir karar vereceğine inanıyorum. Ben bunların başımıza geleceğini biliyordum. Futbolcularımı uyardım, çok tahrik edecekleri yönünde. Hatta İsviçre milli takım psikoloğunun açıklaması geldi kulağımıza "Türkler çok duygusal" diye. Sürekli tahrik ettiler, sürekli küfür ettiler. Her dilde küfür ettiler, hatta Türkçe bile küfür ettiler. Mehmet hocaya tekme atıyorlar. Mehmet Hoca şu anda rahat yürüyemiyor. Sağlık raporları alacağız."
Trabzonspor'un eski başkanı vefat etti
Evinde ölü bulundu
Bakan'ın sözlerine tepki gösterdi
'Tam bir Düyûn-ı Umûmiye sistemi'
İlk 3 ayda harcamaları yüzde 120 arttı
CHP: Tasarruf Saray'dan başlasın
Pentagon'dan Irak'a: Bölgedeki ABD güçlerini koru
Hem işgalci, hem koruma istiyor!
Adalet Bakanı mesajı verdi
'DEM Parti kapatılabilir'
Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi
Bilinçli olarak gerginliği tırmandırıyorlar
'Saray' ziyareti öncesi kritik randevu
Kılıçdaroğlu, Özel ile görüşecek mi?
ABD'li senatör, İsrail'e desteğe tepki gösterdi
"Artık yeter!"
6 gündür haber alınamıyordu, itfaiye içeri girince şaşırdı
Derin uykudan uyandı!
İsrail devlet televizyonu duyurdu
Ordu yakında Refah'a girecek!
'Orijinalini paylaşıyorum ki ahlaksızlığınız görülsün'
Montajlı fotoğraf polemiği
THY uçağı kalkışını erteledi
İlber Ortaylı uçakta rahatsızlandı
Bu fuara sıradan insanlar gelmiyor!
Avrupa'nın en büyük boya fuarı Türkiye'de
Elon Musk'ın işi zor
Batmamak için fiyat kırdı
Özel'den 'erken seçim' sorusuna yanıt
'Seçmene saygısızlık olur'
Trabzonspor'un eski başkanı vefat etti
Evinde ölü bulundu
Bakan'ın sözlerine tepki gösterdi
'Tam bir Düyûn-ı Umûmiye sistemi'
İlk 3 ayda harcamaları yüzde 120 arttı
CHP: Tasarruf Saray'dan başlasın
Pentagon'dan Irak'a: Bölgedeki ABD güçlerini koru
Hem işgalci, hem koruma istiyor!
Adalet Bakanı mesajı verdi
'DEM Parti kapatılabilir'
Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi
Bilinçli olarak gerginliği tırmandırıyorlar
'Saray' ziyareti öncesi kritik randevu
Kılıçdaroğlu, Özel ile görüşecek mi?
ABD'li senatör, İsrail'e desteğe tepki gösterdi
"Artık yeter!"
6 gündür haber alınamıyordu, itfaiye içeri girince şaşırdı
Derin uykudan uyandı!
İsrail devlet televizyonu duyurdu
Ordu yakında Refah'a girecek!
'Orijinalini paylaşıyorum ki ahlaksızlığınız görülsün'
Montajlı fotoğraf polemiği
THY uçağı kalkışını erteledi
İlber Ortaylı uçakta rahatsızlandı
Bu fuara sıradan insanlar gelmiyor!
Avrupa'nın en büyük boya fuarı Türkiye'de
Elon Musk'ın işi zor
Batmamak için fiyat kırdı
Özel'den 'erken seçim' sorusuna yanıt
'Seçmene saygısızlık olur'

Süper Lig’de başlayan kariyerinde zirveye ilerliyor

Fatih Karagümrük ve Alanyaspor'da oynattığı geriden oyun kurma taktiği ile zaman zaman eleştirilen zaman zaman da övgü alan Francesco Farioli, teknik adamlık kariyerinde zirveye doğru ilerliyor
24.04.2024 18:29:00 / Güncelleme: 24.04.2024 18:34:13
Ruhi Sarı
Süper Lig’de başlayan kariyerinde zirveye ilerliyor
Süper Lig’de başlayan kariyerinde zirveye ilerliyor
Süper Lig'de Fatih Karagümrük ve Corendon Alanyaspor'un başında sıra dışı taktikleri ile ön plana çıkan İtalyan teknik direktör Francesco Farioli, Fransa'da kariyerine eşik atlattırdı.

Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma'nın şans vermesiyle teknik direktörlük kariyerine adım atan İtalyan hoca, Corendon Alanyaspor'da da sıra dışı taktikleri ile dikkat çekti.

48 maç görev yaptığı Akdeniz ekibinden ayrıldıktan sonra bir süre dinlenen Francesco Farioli, bu yaz başında Fransız ekibi Nice'in başına geçti.

Fransa liginde takımını ilk yarının son bölümlerine kadar namağlup getiren ve kadrosu yıldızlarla dolu olan PSG'ye kafa tutan İtalyan hoca yönetimindeki Nice, başarılı gidişatını sürdürdü.

İtalyan hocanın bu performansı ülkesinin takımlarından Milan'ın dikkatini çekti. Sezon sonunda Stefano Pioli ile yollarını ayıracak olan İtalyan devi, Francesco Farioli listesine aldı.

35 yaşında olmasına rağmen kendisini sürekli olarak yenileyen bir profil çizen Farioli Milan ile görüşmelere başladı.

“İki VAR kararını geri al Fenerbahçe lige havlu atmıştı”

Sivasspor deplasmanında son dakika penaltısı ile şampiyonluk yarışında kritik 2 puan kaybeden Fenerbahçe, verilen karara isyan etti
24.04.2024 17:36:00
Ruhi Sarı
“İki VAR kararını geri al Fenerbahçe lige havlu atmıştı”
“İki VAR kararını geri al Fenerbahçe lige havlu atmıştı”
"Ben başkan olduğum sürece Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacaklar, bu kadar olay neden bizim başımıza geliyor" diyerek isyan eden sarı-lacivertli kulübün başkanı Ali Koç, Sivasspor maçından sonra sessizliğe büründü.

Süper Lig'deki maçları yabancı hakemlerin yönetmesini savunan ve Sivasspor karşılaşmasında yabancı VAR hakeminin verdiği penaltı kararıyla şampiyonluk yarışında 2 puan kaybeden başkan Ali Koç'un yönetimindeki Fenerbahçe, artık ipleri ezeli rakibi Galatasaray'a kaptırdı.

Sezon başından bu yana geçen süreci değerlendiren eski futbolcu ve Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Saffet Akyüz, Fenerbahçe'nin birçok stratejik hata yaptığını söyledi.

"Fenerbahçe bıraksın Galatasaray'ın rakiplerini"

Sarı-lacivertlilerin kendinden çok rakiplerle uğraştığını dile getiren Akyüz, "Fenerbahçe-Pendikspor maçını bir daha seyrettim. Hakemin penaltı verdiği pozisyonda büyük bir kaotik ortam var. İrfan Can'ın ceza alanının üstündeki pozisyonda kim kime vurmuş ayırt etmek mümkün değil. Çat penaltıyı verdi. Penaltıyı vermese Pendikspor bir puanı almıştı. Belki o bir puanla kümede kalacaktı Fenerbahçe de bugün havlu atacaktı. O yüzden Fenerbahçe bıraksın Galatasaray'ın rakiplerini. Pendikspor sıkmıyor yok, Samsun'da oyuncuları vardı falan yaklaşımlarını. O VAR'dan iki tane kararı geri al şu an zaten Fenerbahçe lige havlu atmıştı." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un eski başkanı vefat etti

Eski Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
24.04.2024 15:14:00
Anadolu Ajansı
Trabzonspor'un eski başkanı vefat etti
Trabzonspor'un eski başkanı vefat etti

Eski Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz (78), evinde ölü bulundu.

Alınan bilgiye göre, bir dönem Trabzonspor Kulübü Başkanlığı da yapan Yılmaz, Beşiktaş'taki ikametinde henüz belirlenemeyen nedenle hayatını kaybetti. İlk incelemede, Yılmaz'ın ölümünde şüpheli bir durum tespit edilemediği öğrenildi. AA

Alperen gelişim gösteren 3. oyuncu oldu

NBA'de yılın en çok gelişim gösteren oyuncusu (MIP), Philadelphia 76ers'ın ABD'li basketbolcusu Tyrese Maxey seçildi. Milli basketbolcu Alperen Şengün ise 3. sırada yer aldı
24.04.2024 13:10:00
İhlas Haber Ajansı
Alperen gelişim gösteren 3. oyuncu oldu
Alperen gelişim gösteren 3. oyuncu oldu
NBA'de normal sezon ödülleri belli olmaya devam ediyor. Batı Konferansı ekiplerinden Houston Rockets'ta oynayan milli basketbolcu Alperen Şengün'ün de aday olduğu 'Yılın en çok gelişme gösteren oyuncusu' ödülünün kazananı açıklandı.

NBA'in resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, 319 puan alan Philadelphia 76ers'ın ABD'li basketbolcu Tyrese Maxey'in MIP seçildiği ifade edildi. NBA'de 4. sezonunu geçiren Maxey, normal sezonda 25.9 sayı, 6.2 asist, 3.7 ribaund ve 1.0 top çalma ortalamalarıyla oynadı.

Oylamada Chicago Bulls'tan ABD'li oyuncu Coby White 305 puanla ikinci, Alperen Şengün de 92 puanla üçüncü oldu.

Şengün, normal sezonu 21.1 sayı, 9.3 ribaund, 5.0 asist ve 1.2 top çalma ortalamalarıyla tamamladı. İHA
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.