logo
20 NİSAN 2024

Sağlam: Sergen'i istemem

27.06.2007 00:00:00
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, adaleti eşit dağıtmakla yükümlü olduklarını, kendisi açısından takımdaki bütün oyuncuların eşit olduğunu söyledi.

Siyah-beyazlı takımın başına gelmesi sonrası ilk basın toplantısını düzenleyen Sağlam, dün antrenman öncesinde futbolcularla bir toplantı yaptığını belirterek, ''Bu toplantıda futbolculara benim gözümde en gencinden en büyüğüne kadar herkesin eşit durumda olduğunu söyledim. Herkes benim gözümde aynı seviyede. Bundan sonraki dönem içinde oyun felsefemiz içinde takımda en fazla katkı yapan oyuncu formayı giyecek'' dedi.

Takımda isimleri çok fazla gündeme getirmek istemediğini dile getiren genç teknik adam, ''İsimleri çok fazla gündeme getirmek istemiyorum. Bu takımda kim çalışıyorsa, kim formayı hakediyorsa o formayı giyecektir'' diye konuştu.

Kendilerine has bir oyun anlayışları olacağını kaydeden Sağlam, şunları söyledi: ''Futbolun güzelliklerini sahaya yansıtmayı seviyorum. Büyük hedefler kovalayan bir takımda olduğumuz için diğer tarafları ihmal etmemeliyiz. Seyir zevki veren bir takım oluştururken, top rakipteyken de futbolun gereklerini yerine getiren bir oluşum yapmak zorundayız. Fiziksel olarak oyunun iki yönünü de sahaya yansıtan, oynadığı futboldan zevk alırken, izleyenlere de zevk veren bir yapı istiyoruz. Bu konuda futbolculara büyük sorumluluk düşüyor. Futbolcular da bunun bilincinde.''

FUTBOLCULARIN PERFORMANSI YÜKSELECEKErtuğrul Sağlam, geçen sezon Beşiktaş kadrosunda bulunan bütün oyuncuların performansının yükseleceğini söyledi. Teknik adam olarak birebir futbolcu ismi hiçbir zaman zikretmediğini dile getiren siyah-beyazlı çalıştırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: ''3 senedir teknik sorumluyum. Bu zaman içinde isimleri birebir zikrederek kamuoyunda tartışmadım. 3 gol atan oyuncuyu kahraman yapıp, diğer oyuncuların performansını heba etmedim. Defansta da bariz hata yapanları günah keçisi yapmadım. Birebir isimleri gündeme getirmeyelim. İsimleri konuşmak anlayışımda yok. Şundan kesinlikle eminim ki geçtiğimiz sezon kadroda bulunan oyuncuların hepsinin performansları kesinlikle artacak. Daha üst seviyeye çıkacak. Ancak sistem olarak hangi oyuncularla oynarız, onu kestiremiyorum. Futbolcuların performansı belirleyici olacak.''

KİMSEYİ ZORLA OYNATMAYIZGöreve geldiğinde takımda olan her oyuncunun kadroda bulunmasını istediğini ifade eden Sağlam, takımdan ayrılan Ali Güneş ve kaleci Runje'nin gitmek istediğini belirterek, ''Beşiktaş'ta oynamak istemeyen oyuncuyu zorla takımda oynatmayız'' dedi.Sağlam, Ricardinho'nun gönderileceği yönünde çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine, Ali Güneş'in kendi isteğiyle takımdan ayrıldığını hatırlatarak, ''Runje de gelmek istemediğini söyledi. Hiçbir futbolcunun takımdan ayrılmasını istemiyorum şu aşamada. Kampı geçirdikten sonra yeniden değerlendirme yaparız. Böyle düşüncemiz olursa onu net bir şekilde açıklarız'' diye konuştu.

TRANSFER ÇALIŞMALARITeknik direktör Sağlam, kamp çalışmalarına birçok futbolcunun hırslı başladığını, bu nedenle transfer konusunda mevki zikretmek istemediğini vurgulayarak, ''Bu futbolcu arkadaşlarımızın performansını düşürür'' dedi. Yeni transferlerden memnun olduğunu vurgulayan Ertuğrul Sağlam, şunları söyledi:''Tello, Hakan, Rüştü ve Mehmet kesinlikle geçtiğimiz sezonki Beşiktaş takımının içinde sıkıntı oluşturan mevkileri doldurma açısından dört dörtlük transferler. Oynatmak istediğim mevkilerde katkı yapacak transferler yaptık. Transfer konusunda yönetimle koordineli çalışıyoruz. Sabah ve akşam olmak üzere görüşme halindeyiz. Benim isteğim doğrultusunda devamlı transfer çalışmalarını sürdürüyoruz. Şu ana kadar alınan oyuncuların yerinde olduğunu düşünüyorum. Bundan sonraki 2 yabancı oyuncu transferinin de kulübün imkanları doğrultusunda bize katkı yapacak, mevkileri dolduracak kapasitede olması için çalışıyoruz. Diğer takımlar yıldız transferi yaptı diye acele edip yanlış yapmak istemiyoruz. Doğru iş yapmak istiyoruz. Yanlış transferin nelere mal olduğunu biliyoruz. İsabetli transfer gerçekleştirmeye çalışıyoruz.''

YERLİ TRANSFERİ ŞU AN DÜŞÜNMÜYORUZSağlam, şu an için yerli transferi düşünmediklerini, ancak gereklilik olması halinde düşünebileceklerini ifade etti. Yabancı oyuncu konusunda 2 kontenjanı doldurmak istediklerini vurgulayan Sağlam, İspanya'nın Sevilla takımında forma giyen Navarro ile ilgilendiklerini belirterek, ''Navarro kaliteli bir oyuncu. Son durum itibariyle bazı pürüzler çıktı. Büyük ihtimalle bu transfer olmayacak'' dedi.

SERGEN YALÇIN GÜNDEMİMİZDE YOKBeşiktaş'ın gündeminde Sergen'in olduğu yönünde çıkan haberlere açıklık getiren Sağlam, bu oyuncunun gündemlerinde olmadığını dile getirdi.Sergen ile ilgili basında haber yoğunluğu yaşandığını vurgulayan Sağlam, ''Sergen benim komşum. Çok sevdiğim bir arkadaşım. Kendisiyle sık sık görüşüyoruz. Şu gün itibariyle Sergen ile alakalı gündemimiz olmadı. Bundan sonra da olmayacak. Kendisine başarılar diliyorum'' diye konuştu.

YILDIZ TAKINTIMIZ YOKSiyah-beyazlı teknik adam, yıldız oyuncu takıntılarının bulunmadığını söyledi.Davranışlarıyla ve performansıyla yıldız seviyesine ulaşmış oyuncu alabileceklerini kaydeden Sağlam, şunları söyledi: ''Maalesef ülke olarak yaşa takılmış durumdayız. Dünyanın en iyi takımlarında bile yaşlı oyuncular bulunabiliyor. Milan gibi bir kulüpte 3-4 tane 37 yaşında oyuncu görebiliyoruz. Tabii ki bizim için, koşan, mücadele eden ve takım içinde fiziksel anlamda, oyun kalitesine katkı sağlayacak oyuncuyu bulmak önemli. Ama 33-34 yaşındaki oyuncunun da bunları yerine getirmeyeceğini kestiremeyiz. Ne oyuncular gördüm ki 33 yaşında olup, 20 yaşındaki oyuncudan daha çok mücadele edebiliyor.''

TIGANA'YA TEŞEKKÜRErtuğrul Sağlam, geçen sezon takımın başında bulunan Fransız çalıştırıcı Jean Tigana'ya katkılarından dolayı teşekkür etti. Tigana'nın takıma Türkiye Kupası'nı kazandırdığını ve Şampiyonlar Ligi'ne katılmasını sağladığını ifade eden teknik direktör Sağlam, ''Tigana Süper Kupa'yı da kazandırdı. Beşiktaş'ın kaliteli kadrosu var. Genç ve istediğimiz normlara uyacak oyuncu kadrosu bulunuyor. Bunda katkısı olan Tigana'ya teşekkür ediyorum'' dedi.

Beşiktaşlı taraftarlara mesaj gönderen genç çalıştırıcı, ''Oynadığı oyundan zevk alan bir takımın yanı sıra izleyenlere de zevk verecek, taraftarını 90 dakika coşturacak, bol gol pozisyonu bulacak ve hiçbir zaman taraftarlarını yerinde oturtmayacak bir takımın garantisini verdik. Oyun anlayışımızdan ödün vermeden bunları yapmak istiyoruz'' diye konuştu.

ALTYAPIYA ÖNEM VERİYORUZ''Sağlam, teknik adam olarak altyapıya önem verdiklerini vurgulayarak, Kayserisporlu oyuncular Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal'ı kastederek, ''Bugün Türk futbol piyasasını meşgul eden oyuncular 2 sene önce yoktu. Altyapıya verdiğimiz önem ilk günden ortaya çıktı. 14 futbolcu dünden itibaren takımla antrenmanlara çıktı. Altyapıyla koordineli çalışacağız'' dedi.Ertuğrul Sağlam, lider oyuncu profili konusunda ise ''Lider oyuncu 33-34 yaşındaki oyuncu demek değildir. 20 yaşındaki oyuncu da lider konumda olabilir. Bunu zamanla göreceğiz. Takımda yeterlilikleri olup çeşitli sebeplerden ön plana çıkamayan arkadaşlar var. Bu özellikleriyle onları ortaya çıkarmaya çalışacağız'' derken, geçen sezon sorun yaşanan sağ kanatta sorun yaşanacağını düşünmediğini ifade etti.

SÜPER KUPA TARİHİNİN DE?İŞTİRİLMESİ KONUSUErtuğrul Sağlam, oynayacakları Süper Kupa tarihinin Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarına yakın olması ve bu yönde bir tarih değişikliği isteyip istemeyeceği yönündeki soruyu ise ''Herhangi bir tarih değişikliğinin olacağını düşünmüyorum. Ama daha önce bu konuda bir düşünce oluşmuştu. Federasyona başvurduk, ama olumsuz yanıt geldi. Süper Kupa da önemli. Sezona kupayla başlamak istiyoruz'' diye yanıtladı.Başarılı çalıştırıcı, Tigana ile görüşüp görüşmediği sorusu üzerine, ''Tigana ile geçtiğimiz sezonun devre arasında Antalya'da görüşmüştük. Daha sonra bir görüşme olmadı. Ama fırsat bulursam kesinlikle görüşürüm'' dedi.

KAMP KADROSU 26 VEYA 27 KİŞİLİK OLACAKTeknik direktör Sağlam, Avusturya'daki kamp kadrosunun ise 26 veya 27 oyuncudan oluşacağını söyledi.Sağlam, sözlerini şöyle tamamladı: ''4 kaleciyle beraber 26-27 kişilik bir kamp kadrosu düşünüyoruz. Geçen sezon A takımda olup antrenmanlara çıkan, PAF takımında diğer arkadaşlarına nazaran öne çıkan ve kiralık gittikleri ekiplerde göze batan oyuncuları kamp kadrosunda görmek istedim. Bize katkı yapacak seviyeye gelen bir oyuncuyu tespit ettiğimizde misyonumuz gereği bu genç kardeşlerimizi kadroya dahil edip, bundan sonraki dönem içinde yavaş yavaş oynatmayı ve Beşiktaş'ın yanı sıra Türk futboluna kazandırmak istiyoruz.''
Devletin malı deniz, yiyen ıstakoz
Beşiktaş 5 maç sonra kazandı
Galibiyet Serdar Topraktepe yönetiminde geldi
Geçen yılki yatırım tutarı 3.7 milyar dolar
5 yılda 11.2 milyar dolarlık yatırım yaptı
Randevusunu iptal etmeyen yandı
Koca'dan MHRS açıklaması
Seçim sonrası ilk karşılaşma
Özel ve Kılıçdaroğlu aynı karede
Polis aracında ağlayarak pişman olduğunu söyledi
Jandarma üniforması ile GBT yapıyordu
İsviçre'de çıkan haber tartışma yaratmıştı
Beypazarı'ndan 'mevzuat' açıklaması
Yeni seçilen CHP’li başkanların ‘genelge’ sıkıntısı
Liyakat mi sadakat mi?
İsrail, Suriye'nin hava savunma sistemlerini hedef aldı
Saldırıda maddi hasar meydana geldi
Polat çiftine 'vergi usul kanuna muhalefet'ten tahliye
Diğer suçlardan 'tutukluluk' devam ediyor
CHP'den iktidarın arazi satışlarına tepki
'AKP enkaz bırakarak çöküyor'
Yüksek et fiyatı sorunu ithalatla çözülemez
Et ürünlerinde KDV kaldırılsın
Merkez Bankası anketi açıklandı
Dolar, enflasyon, faiz tahminleri belli oldu
Gelecek burada
10 yılda 20 kat büyüyecek
Çocuk nüfusumuz açıklandı
Nüfusumuzun yüzde 26'sı çocuk
Devletin malı deniz, yiyen ıstakoz
Beşiktaş 5 maç sonra kazandı
Galibiyet Serdar Topraktepe yönetiminde geldi
Geçen yılki yatırım tutarı 3.7 milyar dolar
5 yılda 11.2 milyar dolarlık yatırım yaptı
Randevusunu iptal etmeyen yandı
Koca'dan MHRS açıklaması
Seçim sonrası ilk karşılaşma
Özel ve Kılıçdaroğlu aynı karede
Polis aracında ağlayarak pişman olduğunu söyledi
Jandarma üniforması ile GBT yapıyordu
İsviçre'de çıkan haber tartışma yaratmıştı
Beypazarı'ndan 'mevzuat' açıklaması
Yeni seçilen CHP’li başkanların ‘genelge’ sıkıntısı
Liyakat mi sadakat mi?
İsrail, Suriye'nin hava savunma sistemlerini hedef aldı
Saldırıda maddi hasar meydana geldi
Polat çiftine 'vergi usul kanuna muhalefet'ten tahliye
Diğer suçlardan 'tutukluluk' devam ediyor
CHP'den iktidarın arazi satışlarına tepki
'AKP enkaz bırakarak çöküyor'
Yüksek et fiyatı sorunu ithalatla çözülemez
Et ürünlerinde KDV kaldırılsın
Merkez Bankası anketi açıklandı
Dolar, enflasyon, faiz tahminleri belli oldu
Gelecek burada
10 yılda 20 kat büyüyecek
Çocuk nüfusumuz açıklandı
Nüfusumuzun yüzde 26'sı çocuk

Kulüpler Birliği erken seçimde kararlı

Kulüpler Birliğinden TFF Başkanına "erken seçim" çağrısı
19.04.2024 23:34:00
Anadolu Ajansı
Kulüpler Birliği erken seçimde kararlı
Kulüpler Birliği erken seçimde kararlı

Kulüpler Birliği, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye erken seçim çağrısında bulundu.

Yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı tarafından 18 Temmuz'da yapılacağı ilan edilen seçimli genel kurul tarihinin, aşağıda paylaştığımız sebeplerden ötürü haziran ayının ilk haftasında yapılmasının elzem olduğunu düşünmekteyiz." denildi.

Liglerin mayıs ayında sona erdiği ve haziran ayında futbol sezonunun yeniden başladığının hatırlatıldığı açıklamada, "Spor kulüplerinin mali takvim yılı 31 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasındadır. Bu kapsamda, Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı'nda yapılması gereken değişikliklerin bu takvime uygun olarak yapılması kaçınılmaz bir gerçekliktir. Bu konularda yeni sezon için yapılacak değişiklikler için yeni yönetime kendi bakış açısı, futbol yönetim anlayışı ve ilkelerine uygun hareket alanı tanınmalıdır." ifadesi kullanıldı.

Yeni seçilecek yönetimin kendi bakış açısı ve ilkelerine uygun kurullar oluşturması konusunun önemine de değinilerek, "Yeni sezon başlangıcına kadar makul bir zaman dilimi tanınmalıdır. Yeni yönetim, 18 Temmuz'da seçildikten sonra kendi ilke ve bakış açısıyla yeterli çalışma zamanı olmasa da bu değişiklikleri yapmış olsa dahi ilan ve tahkim itiraz süreleri dikkate alındığında liglerin başlama tarihine yetişmesi mümkün değildir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Seçim tarihi değişmemesi durumunda transfer dönemlerinin, lig statülerinin, A takım listelerinin ve futbolcu uygunluklarının yeni yönetim tarafından hazırlanmasının fiilen mümkün olmadığı aktarılarak, "Yeni sezon için yapılacak olan hakem klasman atamalarının belirlenmesinin yeni seçilecek yönetim kuruluna bırakılması gerekmektedir. Bu sebeple yeni seçilecek yönetime hareket alanı bırakmayacak olan 18 Temmuz tarihinin kabulü mümkün değildir." denildi.

TFF Ana Statüsü, talimatlar, lig ve kupa statülerinin maddi gerçekliğe uygun olarak detaylı araştırma ve futbol paydaşlarıyla bilgi alışverişi neticesinde hazırlanması gerektiği vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

"2024-2025 sezonu TFF bütçesinin mevcut yönetim kurulu tarafından belirlenirken, seçilecek yeni yönetimi etkileyebilecek kararların alınma ihtimali de bugünkü talebimizin ne kadar haklı olduğunu ortaya koymaktadır. Ülkemiz futbolunun içerisinde bulunduğu kaotik durum, bir gün dahi gecikmeyi kaldırabilecek noktada değildir. Bunun için hep birlikte şahsi menfaat ve beklentilerimizi bir kenara bırakarak haziran ayı başında TFF Seçimli Genel Kurulunu yapmak zorundayız. Bugün bu sorumluluktan kaçanlar tarihte Türk futboluna verdikleri zararla hatırlanacaktır." AA

Trabzonspor'dan Olympiakoslu oyuncu için açıklama

Trabzonspor Kulübünden transfer haberlerine yalanlama
19.04.2024 19:43:00
Anadolu Ajansı
Trabzonspor'dan Olympiakoslu oyuncu için açıklama
Trabzonspor'dan Olympiakoslu oyuncu için açıklama

Trabzonspor Kulübü, Giorgos Masouras'ın transfer edileceği yönündeki haberleri yalanladı.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Giorgos Masouras'ın kulübümüze transferiyle alakalı bazı haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında yer alan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, adı geçen futbolcu ile ilgili kulübün herhangi bir transfer çalışması olmadığı kaydedildi. AA

Stadı olmayan Karagümrük'ten cezaya tepki

Fatih Karagümrük'ten PFDK'ye tepki
19.04.2024 15:46:00
Anadolu Ajansı
Stadı olmayan Karagümrük'ten cezaya tepki
Stadı olmayan Karagümrük'ten cezaya tepki

Trendyol Süper Lig ekiplerinden VavaCars Fatih Karagümrük, ziraat mühendisi bulundurmadığı gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen cezaya tepki gösterdi.

Kulübün sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "Çim saha bakımı yapacak stadyumu ve tesisi olmayan kulübümüz, ziraat mühendisi bulundurmadığı için TFF temsilci raporu ile Disiplin Kurulu'na sevk edilip, PFDK kararı ile tekrar ceza almıştır. Kamuoyunun bilgisine yorumsuz sunuyoruz!" ifadeleri kullanıldı.

PFDK, dün açıkladığı kararında, kulübünün çim saha sorumlusunun stadyum denetimi ile müsabaka organizasyon toplantısına katılmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 112 bin lira para cezasına çarptırıldığını duyurmuştu. AA

Haftanın golünü Yusuf attı

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde haftanın golü Yusuf Yazıcı'dan
19.04.2024 15:00:00
Anadolu Ajansı
Haftanın golünü Yusuf attı
Haftanın golünü Yusuf attı

Fransa temsilcisi Lille'de forma giyen Yusuf Yazıcı'nın Aston Villa'ya attığı gol, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde haftanın en iyisi seçildi.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre Lille'in normal süresini 2-1 üstün tamamladığı maçta takımının ilk golünü kaydeden milli futbolcu, İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Cristiano Biraghi (Fiorentina) ve Ferran Jutgla'nın (Club Brugge) önünde ilk sırayı aldı. Lille, çeyrek finalde 2-1 kaybettiği ilk maçın rövanşında Aston Villa'ya karşı 90 dakikayı 2-1 önde kapatmış, penaltılarda ise rakibine 4-3 yenilerek turnuvadan elenmişti. AA

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.