Bu haber kez okundu.

5 çayının tarihçesi
Ortaya çıkış amacı, akşam yemeğine kadar artan açlığı bastırmak olan beş çayı, zamanla o kadar sevildi ki, hem öğle yemeğine rağmen varlığını korumayı, hem de bütün dünyaya yayılmayı başardı.

18. yüzyılın başlarında İngiltere'de günde yalnızca iki öğün yemek yenirdi kahvaltı ve akşam yemeği. Akşam yemeği saati geçen yıllarla beraber öğleden sonra 23'ten 67'ye doğru kaydıkça, arada acıkan mideleri bastıracak küçük bir öğüne daha ihtiyaç duyulmaya başlandı. 1830'larda yedinci Bedford Düşesi Anna, akşam üzerleri bir demlik çay ve yanında hafif birşeyler atıştırmanın açlığını bastırdığını farketti ve Belvoir Kalesi'ne davet ettiği konuklarına 'Beş Çayı' ikram etmeye başladı. Minik pastalar, sandviçler, tatlı çeşitleri ve çay ikram edilen bu davetler öyle tutuldu ki, kısa sürede diğer ev sahibeleri tarafından da benimsenerek adet halini aldı.

Bilinçli içildiğinde ilaç gibi: Çay

Beş çayı zaman içinde iki yönde gelişti. "Küçük çay" adı verilen ve akşam üzeri verilen davetler varlıklı kesi~|~mde görülüyordu ve temel yiyeceklerden ziyade hafif ve damak tadına yönelik 'gurme' ikramlarını içermekteydi.
Anahtar Kelimeler:
5 çayının tarihçesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.