Bu haber kez okundu.

Balık kolesterolü düşürüyor
The New England Of Medicine Dergisi'nde, 85 bin kadın üzerinde yapılan ve 16 yıl süren bir araştırma yayınlandı. Araştırmada, haftada 3?4 kez balık yiyenlerde, yemeyenlere oranla kalp krizi riskinin yüzde 30 azaldığı ispatlandı. Araştırmacı Dr. Joann Manson, balık yemenin kalp rahatsızlıklarını önlemede en risksiz ve en ucuz yol olduğunu söyledi. Balığın kalbe yararlı olmasında en önemli rolü balık etinde bulunan Omega?3 yağ asidi olduğunu belirten Manson, birçok yağın insan vücuduna zararlı olduğunu ancak bu yağın kolesterolü düşürdüğünü ve kalp krizi riskini azalttığını belirtti. Bu yağ asitlerinin en çok okyanus balıkları olan som balığı, kılıçbalığı ve ton balığında bulunduğunu kaydeden Dr. Joann Manson, "Ancak diğer balıklarda da bu yağ asidi bulunur. Her gün balık yemeniz de gerekmez. Haftada iki kez balık yenmesi halinde her gün balık yemekle aynı etkiyi göstereceği ispatlanmıştır" dedi.~|~
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100