05 Ağustos 2001 Pazar 00:00
214 Okunma
Balık prostat kanserini önlüyor
Haftada en az bir kez balık yiyen erkeklerde prostat kanseri riskinin azaldığı saptandı. İsveç'te 6272 erkek üzerinde 30 yıl süren araştırmalarda, balıkta bulunan omega 3 yağ asidinin, prostat kanseri riskini azalttığı belirlendi. Araştırmalarda, balık tüketmeyen insanlarda prostat kanseri riskinin 23 kat daha fazla olduğu gözlendi. Omega 3 yağ asidinin, daha çok somon, ringa ve uskumru gibi soğuk su balıklarında bulunduğu belirtildi. Çoklu doymamış yağ olan Omega 3 (linolenik) ceviz, balık ve bütün yeşil yapraklı bitkilerde bulunuyor. İnsanlar için temel yağlardan birisi. Vücut bu yağı üretemediği için beslenme sırasında alınması gerekiyor. İdeali, normal beslenmemizde haftada 2 veya 3 kez balık yemek, zeytinyağı, bol bol ceviz ve incir tüketmek.Yine mutlaka Omega 3 açısından zenginleştirilmiş yumurta ile beslenmek, margarin kullanılacaksa yumuşak olanları tercih etmek gerekiyor. Uzmanlar Omega 3 yağ asidinin doğrudan hücre zarlarına giderek metabolizmayı etkileyen iletişimi kurdukla~|~rını belirtiyor. Vücut için bir başka öneme sahip olan Omega 6 ve Omega 3 yağlarının dengeli alınmasının ise vücuda faydaları şöyle sıralanıyor: "Yaşlanmayı geciktirir, cildi daha güzelleştirir. Saça parlaklık sağlar. Kırışıklıkları azaltır. Yine eğer anne hamilelikte ve emzirme sırasında yeterli miktarda Omega 3 alırsa, bebeğin beyni, görsel yetenekleri gelişir. Öğrenme süreci daha hızlı olur. Yine haftada en az 3 kez balık yediğimiz zaman akıl ve zihin sağlığı daha iyi olur. Şizofreni, depresyon gibi hastalıklar daha az görülür."
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100