Bu haber kez okundu.

Besinler şifa dağıtıyor
Yağsız et, kelliği önlüyor

Yağsız etlerin, saçların dökülme sürecini yavaşlattığı, çay içmenin diş çürümelerini önlediği, portakal suyunun da yüksek tansiyona iyi geldiği belirtiliyor. Besin uzmanları, yapılan araştırmaların, yağsız etlerin, saçların dökülme sürecini ve kelleşmeyi yavaşlattığını ortaya koyduğunu bildiriyor. Uzmanlara göre, bunun sebebi, etin içerdiği çinko. Uzmanlar, kırmızı ete düşkün kişilere, yağlı etler, köfte, hamburger gibi çeşitler yerine, etin en yağsız yerinden yapılan biftekleri öneriyor.

Diş çürümesine çay

Uzmanlar, çay içmenin diş çürümelerini önlemede etkisinin büyük olduğunu savunuyor. Çayın, doğal ve zengin bir fluorid kaynağı (diş macunlarında bulunan madde) olduğunu ifade eden uzmanlar, çayda bol miktarda bulunan polifenol maddesinin, besinlerin dişlere yapışmasını önlediğini söylüyor. Her yemekten önce içilecek bir fincan çayın, teflon etkisi meydana getireceği ve dişlerin kolayca çürümesini önemli ölçüde engelleyeceği vurgulanıyor.

Hıçkırı~|~ğa şeker

Uzmanlar, nasıl oluştuğu tam olarak bilinmeyen 'hıçkırık nöbetine' yakalanan kişilere, '1 tatlı kaşığı şekeri dilinizin altına dökün' tavsiyesinde bulunuyor. Teoriye göre, şeker granülleri boğazdaki sinirleri hafifçe uyarıyor ve böylece hıçkırığı kesiyor.

Yüksek tansiyona portakal

Tüketilen kalsiyum ve potasyum miktarlarının tansiyonu etkili biçimde düşürdüğünü belirten uzmanlar, minerallerin ise böbrekleri yüksek sodyumdan koruduğunu, bunun da yüksek tansiyonun başlıca sebeplerinden birisi olduğuna dikkat çekiyor. Uzmanlar, taze sıkılmış portakal suyunun, C vitamininin yanı sıra mükemmel bir potasyum ve kalsiyum kaynağı olduğunu hatırlatıyor.

Dondurmayla zayıflayın

Süt ürünlerindeki kalsiyumun, sadece kemik ve dişleri sağlam tutmakla kalmadığını, aynı zamanda vücut inceliğinin korunmasına da yardımcı olduğunu vurgulayan uzmanlar, bunu şöyle açıklıyor: "Vücut, 'Kalsitrol' adı verilen ve eksikliği, yağların depolanmasını kolaylaştıran bir hormon üretir. Kalsiyum da kalsitrol eksikliğini önler".

Morluğa haşlanmış sebze

Bol bol haşlanmış sebze tüketmenin romatizma ve eklem ağrılarına karşı etkili ilaç olduğunu eski Yunanlıların bildiğini ve kullandığını bildiren uzmanlar, 330 kişiyi kapsayan araştırmaya göre, sebze ağırlıklı beslenenlerin, sebze tüketmeyenlere göre eklem problemleri yaşama risklerinin yüzde 75 daha az olduğunun belirlendiğini kaydediyor. Uzmanlar, sebzelerin haşlanmış olmasının da hücre duvarlarının daha yumuşak olmasını ve vücudun besleyici maddeleri daha kolay absorbe edebilmesini sağladığını ifade ediyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100