Bu haber kez okundu.

Beynimizi etkileyen besinler
Uzmanlara göre, algılama yeteneğimizi arttıran meyve ve sebzeler ile faydaları şöyle:

Havuç: Hatırlama yeteneğimizi arttırır. Beyin metabolizmasını canlandırır. Uzmanlar, bir şey ezberlerken bir ufak tabak sıvı yağlı havuç salatası yemeyi tavsiye ediyorlar.

Ananas: Tiyatro sanatçılarının ve müzisyenlerin ihtiyacı olan bir meyve olarak biliniyor. Fazla miktarda C vitamini içeren meyve, önemli ölçüde mangan içeriyor.

Avakado: Kısa süreli bellek için tavsiye ediliyor. Fazla miktarda yağ asidi içeren meyvenin yarısı, bazı şeyleri hatırlamak için yeterli oluyor

Çilek: Stresi giderir, lifli maddesi mutluluk verir.

Muz: Sırrı serotonin. Uzmanlara göre, beynimizin mutlu olması için bu maddeye ihtiyacı var.

Lahana: Sinirliliği gideren lahana, tiroit bezlerinin aktivitesini yavaşlattığı için insanı daha stressiz hale getirir.

Limon: C vitamininden dolayı canlandırır, algılama yeteneğini arttırır. Dil öğrenme kursundan önce bir bardak limon suyu uzmanlar tarafından öneriliyor.

Soğan: Aşır~|~ı yıpranmaya, fiziksel yorgunluğa karşı kullanılabilir. Kanı sulandırır, beyin oksijeni daha iyi alır.

Ceviz, fındık, fıstık: Konferanslarda, konserlerde, uzun araba yolculuklarında sinirleri kuvvetlendirir. Beyindeki haber alma maddelerinin oluşumunu hareketlendirir.

Zencefil: İçerdiği maddeler beynin yeni fikirler üretmesini sağlar. Kan sulandığı için vücutta daha serbest akar. Beyin oksijenle beslenir.

Kimyon: İnsanın aklına birden bir fikir getirtir. İçerdiği uçucu yağlar bütün sinir sistemini uyarır. Aniden bir fikre, bir buluşa ihtiyacı olan bir kişinin kimyon çayı içmesi tavsiye ediliyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.