Bu haber kez okundu.

C vitaminikanser oluşumunu engelliyor
Uludağ Üniversitesi (U.Ü) İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Memik, C vitamininin, vücudun kansere karşı direncini artırdığını belirterek, "Bilinmeden, besinlerle alınan kanser yapıcı maddelerin C vitaminiyle ortadan kaldırılması söz konusu" dedi. Prof. Dr. Memik, vitaminler arasında özellikle C vitamininin, dış etkenlere bağlı kanserojen maddelerle mücadele etmek gibi bir özelliği bulunduğuna işaret etti.

Kanser yapıcı maddeleri ortadan kaldırıyor

Çeşitli kanser yapıcı maddelerin, bilinmeden besinlerle alınabildiğini ve vücutta yayılmaya başladığını kaydeden Memik, "C vitamininin, bu kanser yapıcı maddeleri ortadan kaldırması söz konusu.Bu vitamini içeren havuç, lahana, koyu renkli taze bitkiler (maydanoz,roka, tere), kanseri önlemede önemli sebzelerdir. Özellikle havuç, kanser yapıcı maddelere karşı savaşan, (karoten) adlı maddeye sahiptir" dedi.

Sebze ve meyveler bol tüketilmeli

Memik, C vitamininin bazı ülkelerde ağızdan hap olarak alındığını, ancak Türkiy~|~e'de böyle bir şeye ihtiyaç bulunmadığını dilegetirdi. Türkiye'de meyve ve sebze açısından zengin bir ülke olduğuna işaret eden Prof. Dr. Faruk Memik, "Ayrıca meyve ve sebzeler ilaçlara göre daha ekonomiktir. Yaz aylarında, C vitamini içeren sebze ve meyvelerin çok fazla tüketilmesi gerekir" diye konuştu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100