27 Mayıs 2003 Salı 00:00
135 Okunma
EKMEĞiNiZi buzdolabında saklayın
Konya'da yapılan bir araştırma, Türk insanının yüzde 88'inin, geleneksel olarak duyduğu saygıya rağmen, önemli bir ekonomik değer olarak kabul edilen ekmeği doğru saklamasını bilmediğini ortaya çıkardı. Selçuk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selman Türker, 65 milyon gibi çok büyük bir nüfusa sahip Türkiye'de, ortalama günde kişi başına 400 gram ekmek tüketildiğini söyledi.

4 Ekonomik

boyutu da var

Günlük olarak kalan ekmeğin atıl duruma düşmemesi için en iyi yöntemin buzdolabında ve derin dondurucuda saklanması olduğunu dile getiren Türker, sadece bu yöntemle ekonomiye çok büyük bir katkıda bulunabileceğini kaydetti. Türker, şöyle konuştu: "Ancak, buzdolabında çok fazla yer kaplamasından dolayı özellikle kalabalık aileler bu yönteme çok rağbet etmiyor. Öte yandan tahta ekmek dolabına ambalajsız olarak konulan ekmek, gevrekliğini korumasının yanı sıra bir süre sonra çok çabuk kuruyarak, kabuk kısmı çok sertleşmektedir. Ekmek dolabına naylon poşet içind~|~e konulduğunda ise çok fazla yumuşama olmaktadır."
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100