20 Şubat 2002 Çarşamba 00:00
504 Okunma
Geleneksel tıp revaçta
İşte halk

ilaçlarından örnekler:

Arı sokmasına karşı:

a) Arının soktuğu yere buz konulur. Buz yoksa soğuk suda tutulur veya çamur sürülür.

b) Bir demet maydanoz dövülür, arının soktuğu yere sarılır.

c) Arının soktuğu yere sarımsak sürülür.

Ateş düşürme:

a) Sirkeye batırılmış bez, alına, boyuna, el ve ayaklara, bedene konur. Bu işlem ateş düşünceye kadar tekrarlanarak sürdürülür.

b) Bir limon sıkılır, içine aspirin atılıp eritilir. Eriyik, hastanın alnına sürülür.

c) İspirto, aspirin ve bir-iki damla zeytinyağından oluşan karışım, vücudun eklem yerlerine sürülür.

Ağrılar:

a) Kara lahana yaprağı ateşte ısıtılır. Ağrıyan yere konur. Bu işlem sık sık tekrarlanır.

b) Keten tohumu kaynatılarak lapa hale getirilir, bir miktar kına ve neft yağı ile karıştırılarak ağrıyan yere sürülür. Bu işlem günde bir kez olmak üzere birkaç gün yapılır.

d) İnce kum ateşte kavrulur, içine çekirdeği ile birlikte dövülmüş zeytin karıştırılır. Oluşan karışım, ağrıyan yere sıcak olarak sa~|~rılıp bağlanır. Bu işlem üç-dört gün tekrarlanır.

Baş ağrısı:

a) Bütün bir patates, halka dilimler halinde kesilir, üzerine kahve serpilerek alna bağlanır.

b) Limon, halka dilimler halinde kesilir, alna bağlanır.

c) Hayvanın ödü ile kına karılarak alna bağlanır, birkaç saat bekletilir.

Bronşite karşı:

a) Keten tohumu ve nöbet şekeri karıştırılarak dövülür ve yenir.

b) Bir dilim ekmek közde iyice kızartılır, sirkeye batırılıp göğse konur.

Böbrek taşı için:

a) Döngel (muşmula) yaprağı kaynatılarak çay gibi içilir, bu işleme taş düşünceye kadar devam edilir.

b) Her sabah maydanoz veya yoğurt suyu içilir.

İshal:

a) Bir bardak gazoz içine bir aspirin atılıp eritilerek içilirse ishal kesilir.

b) Bir kahve kaşığı kahve limon suyuyla karıştırılarak içilir.

c) Bir çay bardağı yoğurt, bir çay bardağı karbonatla karıştırılarak yenir.

Mide ağrısı

a) Balla süt karıştırılıp içilir.

b) Andız kökü kaynatılarak suyu çay gibi içilir.

c) Aç karna tahin helvası yenir.

d) Siğil yaprağı çiğnenip yutulur.

Mayasıl:

a) Şeftali yaprağı kaynatılarak on gün boyunca çay gibi içilir.

b) Kirpi eti yenir.

c) Mürver bitkisinin tohumu yutulur.

Nefes darlığı

a) Isırgan otu kaynatılarak her gün çay gibi içilir.

b) Kara turp oyularak içi bal ile doldurulur. Turbun altından ince bir delik açılır, bir kabın ağzına yerleştirilir. Bir gece bekletilir, daha sonra sızan bal yenir.

c) Çam kozalağı kaynatılarak çay gibi içilir.

Öksürük:

a) Bir kaşık bal ile bir kaşık limon suyu karıştırılarak içilir. Bu işleme her sabah aç karnına birkaç gün devam edilir.

b) Elma, ıhlamur ve limon kabuğu ile birlikte kaynatılır, her sabah aç karnına çay gibi içilir.

c) Maydanoz çiğ olarak yenir.

Romatizma:

a) At kestanesiyle nöbet şekeri dövülerek karıştırılıp yenir.

b) Bir kazan suya bir teneke arpa veya bir demet sultan otu konup kaynatılır, su dayanabilecek sıcaklığa düşürülür. Hasta kazanın içine girip bir saat bekletilir. Bu işlem birkaç gün tekrar edilir.

c) Hasta, boğazına kadar yığın halinde bulunan büyük baş hayvan gübresi içine gömülür, bir saat bekletilir.

d) Rendelenmiş kereviz kökü suyundan bir bardak içilir.

Sırt ağrıları:

a) Bardak vurulur.

b) Ağrıyan yerlere bal sürülür, üzerine kırmızı ya da kara biber ekilir. Üzerine delikli bir gazete örtülür. Gazetenin üzerine de bir havlu yayılarak bir gece bu şekilde durulur. Bu işlem sık sık yinelenir.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner122

banner121