logo
19 NİSAN 2024

Güneydoğu'da olaylı gün

16.02.2009 00:00:00
Diyarbakır Valiliği, bugün kentte yaşanan olaylara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, olaylarda 8'i polis, 7'si gösterici 15 kişinin yaralandığı, 42 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

 

PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin 10'uncu yıldönümünde Diyarbakır ve Batman ile Şırnak'ın Cizre ve İdil ilçelerinde izinsiz gösteri yapanlar, polisle çatıştı. Diyarbakır'da izinsiz yürümek isteyen göstericilere polis boyalı su, gözyaşartıcı bomba ve plastik mermi kullandı, göstericiler de molotof kokteyli, taş ve sopalarla karşılık verdi. Kentin ara sokaklarına kaçan göstericiler polisle çatışmalarını sürdürdü. Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yürüyüş yapmakta ısrar eden Büyükşehir Belediye Başkanı DTP'li Osman Baydemir ile telefonda tartıştı. Bölgedeki olaylarda ilk belirlemelere göre 6'sı polis 7 kişi yaralandı.

Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye getiriliş yıldönümü nedeniyle Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri sabah erken satlerde çok sıkı güvenlik önlemleri aldı. Merkez Bağlar, Sur ve Kayapınar ilçelerinde esnafın kepenk kapatırken, merkez Yenişehir İlçesi'nde işyerlerinin büyük bölümünün açık olduğu görüldü. Emniyet Müdürlüğü'nde izinler kaldırılırken, kentin önemli noktalarına olası olaylara müdahale etmek için panzerli ekipler konuldu. Kentin giriş ve çıkışlarında araçlar durdurularak arama ve kimlik kontrolü yapıldı. Polis helikopteri gün boyu kentin üzerinde uçuş yaparak, korsan gösterilerin düzenlediği yerleri merkeze bildirdi. Diyarbakır'da kenar semtlerde ve ara sokaklarda yapılan korsan gösterilerde çocukların ön sıralarda yer alması polisi harekete geçirdi. Polis amirleri telsizlerle sürekli anons yapılarak, "Çocuklar konusunda hassasiyetimizi biliyorsunuz. Çocuk olan gruplara müdahale edilirken bu hassasiyet göz önünde bulundurulacak" diye talimat verdi.

DİYARBAKIR SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ"Dün saat 13.00 sıralarında DTP İl binası önünde toplanan ve yasadışı yürüyüş yapmak isteyen gruba yapmak istedikleri basın duyurusunu bulundukları yerde yapmaları yönünde uyarıda bulunulmuş, yürüyüş yapmaları halinde bunun kanunsuz eyleme dönüşeceği belirtilmiştir. Alınan duyumlar, kanunsuz yürüyüş ile birlikte, grupların olayları yayarak şehrin huzur ve asayişini olumsuz yönde etkileneceğini göstermiş, Diyarbakır halkının huzur ve esenliği için yasadışılığa izin verilmemiştir.

Emniyet yetkililerimizce yapılan ikna edici temaslara rağmen, ısrarlı ve katı tutum içerisinde bulunan grup içerisinden, emniyet güçlerimize karşı taşlı saldırılar vukuu bulmuş, bunun üzerine saldırılarını sürdüren ve gerek emniyet güçlerimiz, gerekse halkımızın güvenliğini tehlikeye düşüren gruplara yasal müdahalede bulunulmuştur. Emniyet güçlerimiz müdahale esnasında soğukkanlı, halkın güvenliğini ön planda tutan ve sadece yasa dışı gösteri ve saldırılarda bulanan gruplara müdahalede bulunmuş, orantılı güç kullanımı konusunda disiplinli ve özenli bir tutum sergilemiştir. Olaylar şehrin belli bir bölgesinde kısa süre içerisinde kontrol altın alınmış, şehrin genelinde günlük normal yaşam devam etmiştir. Atılan taşlardan 8 güvenlik görevlisi hafif surette ve 7 gösterici çeşitli yerlerinden yaralanmıştır"

VALİ- BAYDEMİR TARTIŞMASIDiyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kendisini telefonla arayan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e yürüyüş yapmamalarını, aksi halde olay çıkabileceğini söyledi. Vali Mutlu'nun bu konuda istihbarat aldıklarını söylemeleri üzerine Baydemir, "Sen bana talimat veremezsin. Sen bir mülki amirsin. Ben bir belediye başkanıyım" karşılığını verdi.

DTP önünde sloganlarla yürüyüşe geçen göstericilere polis müdahelede bulundu. Göstericilerin taş ve sopalarla karşılık vermesi üzerine polis havaya ateş açarak, göstericileri dağıtmak için boyalı su, gözyaşartıcı bomba ve plastik mermi kullandı. Savaş alanına dönen cadde üzerinde göstericilerin bir bölümü ara sokaklara kaçarken, bir bölümü DTP binasına sığındı. Atılan gözyaşartıcı bombalarından DTP Miletvekili Aysel Tugluk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de etkilendi. Arbede ardından Miletvekili Aysel Tuğluk, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin ile polis müdürleri arasında itiş- kakış oldu. Tuğluk, "Bunların hepsini siz yaptınız" diye bağırınca polis müdürü, "Siz yaptınız, bu taşları, bu molotofları biz hazırlamadık" kaşılığını verdi. Bunun üzerine Tuğluk, "Siz bana böyle davranamazsınız" dedi. Diyarbakır kent merkezinde ara sokaklara dağılan grupların polisle çatışması uzun süre devam etti.

BATMAN'DA DA OLAY VARBatman'da dün bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasını protesto etmek için aralarında DTP milletvekillerinin de bulunduğu gruba polis müdahalesi sırasında çıkan olaylar bugün de devam etti. Dünkü olaylarda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 20 kişinin yaralanmasının ardından bugün kent merkezinde esnaf kepenk kapattı, fırın ve lokantalar da açılmadı. Kentin İluh, Petrolkent ve Yavuz Selim Mahallesi'nde bugün yolllara barikat kurarak ateş yakan göstericilere çevik kuvvet ekipleri basınçlı su ve göz bombası ile müdahalede bulundu. Göstericilerin taşlı saldırıları sırasında bazı polisler hafif yaralandı. Mahalle aralarına kaçan göstericilerle polis arasında arbede yer yer devam etti.

CİZRE'DE OLAYLAR ÇIKTIŞırnak'ın Cizre İlçesi'nde de kepenk kapatma eylemi yaparken çeşitli mahallelerde ateşler yakılarak izinsiz gösteriler yapıldı. Göstericiler, kendilerini dağıtmık isteyen polislere taş atıncı, polis gözyaşartıcı bomba kullanarak grupları dağıtmaya çalıştı. Cizre'de polis araçlarından sürekli, "Çocuklarınıza sahip çıkın. Çocuklarınızı bu olaylara alet etmeyin. Kepenklerinizi açın" anonsları yapıldı. Bu uyarılara karşın ön planda çocukların görüldüğü gösterilerde bir grup Cizre-İdil karayolunu barikatlarla trafiğe kapatmak istedi. Polis, panzerlerle barikatları dağıtarak yolu açtı. Cizre'de polisin yanı sıra Hükümet Konağı önünde askeri timler de olası olaylara müdahalede bulunmak için hazır bekletildi. DTP'liler geçen yıl çıkan olaylarda panzerin çarpması sonucu ölen Yahya Menekşe'nin hayatını kaybettiği yere karanfil bıraktı. DTP Cizre İlçe Başkanı Yakup Budak, basın açıklaması yapmasından sonra bir grup partiliyle Menekşe'nin evinen bulunduğu Nuh Mahallesi'ne gidip ailesini ziyaret etti. Daha sonra yaklaşık 2 bin kişiyle Yahya Menekşe'nin mezarı başına gitmek isteyen gruba polis izin vermedi. Yürüyüşte ısrar edilmesi üzerine polis, grubu gözyaşartıcı bomba kullanarak dağıtı. Ara sokaklara kaçan göstericiler polisle çatıştı.

İDİL'DE ÇATIŞMAŞırnak'ın İdil İlçesi'nde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılırken Elazığ'dan 3 otobüsle çevik kuvvet ekibi takviye olarak geldi. Esnafın kepenklerini açmadığı İdil'de sokak aralarında ateşler yakarak izinsiz gösteriler yapanlar polisle çatıştı. İlçenin Atakent, Turgut Özal ve Seyrantepe mahallelerinde yolları çöp konteynerleri ile yolları trafiğe kapatan göstericiler molotof kokteyli atıp ateş yaktı. Göstericileri dağıtmak isteyen polis, havaya ateş açıp, basınçlı su ve biber gazı kullandı. Atılan taşlarla 4 polis memuru yaralanırken, polisin attığı biber gazı fişeğinin gözüne isabet ettiği 17 yaşındaki İhsan Şen de yaralandı. Sağlık durumunun ağır olduğu belirtilen Şen, İdil'deki ilk tedavisinin ardından Mardin Devlet Hastanesi'ne sevkedildi. İdil'de ara sokaklara kaçan göstericileri gün boyu polisle çatışmasını sürdürdü.

AKP ÖNÜNDE ŞÜPHELİ ARAÇŞırnak'ta esnafın büyük bölümü kepenk kapatırken, AKP il binası önüne park edilen ve üzerinde plakası bulunmayan bir minibüs polise alarma geçirdi. Bomba uzmanları caddeyi trafiğe kapatarak robot bomba cihazıyla aracı kontrol etti. Araçta patlayıcıya rastlanmadı.

DTP BİNASINA SİYAH BEZ ASILDIMardin'in Nusaybin İlçesi'nde de esnaf kepenk kapatma eylemi yaparken izinsiz gösteriler düzenleyenler polisle çatıştı. Takviye polislerin geldiği Nusaybin'de panzerli ekipler önemli noktaları tutarken, mahalle aralarında yapılan izinsiz gösteriler biber gazı kullanarak dağıtıldı. Göstericilerin attığı taşlardan 1 emniyet amiri ile 1 polis memuru yaralandı. Nusaybin'de DTP'lilerin ilçe binasına siyah bez astı.
Merkez Bankası anketi açıklandı
Dolar, enflasyon, faiz tahminleri belli oldu
Gelecek burada
10 yılda 20 kat büyüyecek
Çocuk nüfusumuz açıklandı
Nüfusumuzun yüzde 26'sı çocuk
İran'dan saldırıya ilişkin açıklama geldi
'3 mini İHA saldırısı püskürtüldü'
Şehit edilen babasının koltuğuna oturdu
29 yıl önce babası o koltuktaydı
Kaçak kazı zannedildi gerçek bambaşka çıktı
Soruşturma devam ediyor
Depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Binalar ve minareler yıkıldı
2 kurşun camlara isabet etti
Holding binasına ateş açıldı
Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla dayanıp ateşe verdi
Gürültü kavgasını özel harekat bitirdi
İsrail'den İran'a misilleme
İran'da uçuşlar askıya alındı
'Hasarlı evlere girmeyin'
Açıklama sırasında depreme yakalandı
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler; Peygamberimizin ahlakı
Fenerbahçe penaltılarda yıkıldı
Umutlu başlangıç kabusa döndü
Hayber’deki 'Demir Kubbe'yi yıkan adam
Fabrikalarda işler tersine döndü
Ustaysan, zanaatkârsan maaş kıyak
Merkez Bankası anketi açıklandı
Dolar, enflasyon, faiz tahminleri belli oldu
Gelecek burada
10 yılda 20 kat büyüyecek
Çocuk nüfusumuz açıklandı
Nüfusumuzun yüzde 26'sı çocuk
İran'dan saldırıya ilişkin açıklama geldi
'3 mini İHA saldırısı püskürtüldü'
Şehit edilen babasının koltuğuna oturdu
29 yıl önce babası o koltuktaydı
Kaçak kazı zannedildi gerçek bambaşka çıktı
Soruşturma devam ediyor
Depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Binalar ve minareler yıkıldı
2 kurşun camlara isabet etti
Holding binasına ateş açıldı
Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla dayanıp ateşe verdi
Gürültü kavgasını özel harekat bitirdi
İsrail'den İran'a misilleme
İran'da uçuşlar askıya alındı
'Hasarlı evlere girmeyin'
Açıklama sırasında depreme yakalandı
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler; Peygamberimizin ahlakı
Fenerbahçe penaltılarda yıkıldı
Umutlu başlangıç kabusa döndü
Hayber’deki 'Demir Kubbe'yi yıkan adam
Fabrikalarda işler tersine döndü
Ustaysan, zanaatkârsan maaş kıyak

5.6 büyüklüğündeki Tokat depreminde 338 konut hasar gördü

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde geçtiğimiz gün etkili olan depremlerde 338 konut hasar gördü.
19.04.2024 10:50:00
İhlas Haber Ajansı
5.6 büyüklüğündeki Tokat depreminde 338 konut hasar gördü
5.6 büyüklüğündeki Tokat depreminde 338 konut hasar gördü
Tokat'ın Sulusaray ilçesinde en şiddetlisi 5.6 büyüklükteki depremler Tokat'ta 3, Yozgat'ta da 3 ilçede hasara neden oldu.

Hasar tespit çalışmaları sürerken şuana kadar yapılan tespitlere göre 338 konut, 99 ahır ve 12 cami ve 1 fırında hasar oluştu.

Panikle kaçmaya çalışan 5 kişi yaralandı.

Yozgat ve Tokat'ta hasar tespit çalışmalarının akşam saatlerinde tamamlanması bekleniyor.

Kaçak kazı ihbarına giden ekipler yere gömülü mühimmat buldu

Van'ın İpekyolu ilçesi kırsalında define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, yere gömülü vaziyette mühimmat ele geçirdi.
19.04.2024 09:41:00
İhlas Haber Ajansı
Kaçak kazı ihbarına giden ekipler yere gömülü mühimmat buldu
Kaçak kazı ihbarına giden ekipler yere gömülü mühimmat buldu
Edinilen bilgiye göre olay, İpekyolu ilçesine bağlı Kevenli Mahallesi kırsalında dün sabah saatlerinde gerçekleşti.

Kırsal alanda kazı yapan define avcılarının ihbarı vatandaşlar tarafından jandarma ekiplerine bildirildi.

Erek Dağı eteklerindeki alana giden jandarma ekipleri, yere gömülü vaziyete mühimmat tespit etti.

Jandarmanın ardından görevi emniyet ekipleri devraldı.

Bölgede güvenlik önlemi alan ekipler, içerisinde patlayıcı malzemenin de bulunduğu alanda çalışma başlattı.

Ekipler çalışmanın ardından kazı alanındaki mühimmatı ele geçirdi.

Bölgede kim ve kimlerin kazı yaptığı araştırılırken olaya ilişkin soruşturma sürüyor.

'Mahzen-29' operasyonlarında suç örgütü üyesi 32 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul'un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen 'Mahzen-29' operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
19.04.2024 08:19:00
İhlas Haber Ajansı
'Mahzen-29' operasyonlarında suç örgütü üyesi 32 şüpheli yakalandı
'Mahzen-29' operasyonlarında suç örgütü üyesi 32 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre; İstanbul'un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen 'Mahzen-29' operasyonlarında, kasten adam öldürme, kasten adam öldürmeye teşebbüs, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet, uyuşturucu imalatı ve ticareti, tehdit ve hakaret suçlarına karıştığı tespit edilen organize suç örgütü üyesi 32 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

EGM KOM Başkanlığı koordinesinde, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüklerimizce koordineli olarak yapılan çalışmalarda İstanbul genelinde; 08.04.2024-17.04.2024 tarihleri arasında; Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde gerçekleşen operasyonlarla yakalanan 32 şüphelinin; M.A. isimli iş insanına yönelik kasten öldürmeye teşebbüs eylemini, Esenyurt ilçesinde iş insanı O.Z.'nin iş yerine yönelik 12.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde gerçekleştirilen kurşunlama eylemlerini, Avcılar ilçesinde iş insanı O.Z.'nin ikametine yönelik 09.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde gerçekleşen kurşunlama eylemlerini, Esenyurt ilçesinde 15.04.2024 tarihinde basına görüntüleri yansıyan kişiyi kaçırma eylemini, Kağıthane ilçesinde 13.04.2024 tarihinde D.E. isimli şahsın silahla öldürülme eylemini, Kağıthane ilçesinde 08.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde Mert Yedi Emin otoparkına el bombası atılması eylemlerini, Eyüpsultan ilçesinde 16.04.2024 tarihinde örgüt mensuplarına dağıtılmak üzere satışa hazır şekilde 30 adet silah temin ettikleri ve çok sayıda silah parçasını birleştirerek silah üretimi gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Operasyonlar sonucu 34 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız otomatik tabanca, bahse konu 3 farklı eylemde kullanılan araç ve araçlarda kullanılan 3 adet sahte plaka, muhtelif miktarda satışa hazır paketlenmiş uyuşturucu madde, 1 adet hassas terazi ve çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konuldu.

Tokat'taki deprem Sivas'ta da hissedildi

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Sivas'ta da hissedildi.
19.04.2024 01:27:00
İhlas Haber Ajansı
Tokat'taki deprem Sivas'ta da hissedildi
Tokat'taki deprem Sivas'ta da hissedildi
Akşam saat 18.11'de Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6'lık deprem sonrası vatandaşlar soluğu dışarıda aldı.

Depreme evinde ve iş yerinde yakalanan vatandaşlar yeni bir deprem korkusuyla kendilerini dışarıya attı.

Bazı vatandaşlar evlerinin önünde ateş yakarak soğuktan korunurken bazı vatandaşlar ise evlerinin önünde toplanarak çay içerek yemeklerini yedi.

Evlerinin önünde ailecek vakit geçiren vatandaşlar çocukların etkilenmemesi için piknik ortamı oluşturdu.

Depreme evinde yakalanan 70 yaşındaki Osman Erten, korku dolu anları anlattı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.