01 Nisan 2003 Salı 00:00
151 Okunma
Hastalıkları sütle yenin
Sütün, içerdiği besin maddelerinden dolayı her yaş grubunun tüketmesi gerekli bir gıda maddesi olduğu belirtiliyor. Bileşiminde, bir canlıya lüzumlu olan protein, yağ, karbonhidrat gibi maddelerin yanı sıra su, mineral maddeler, vitaminler ve sağlığı koruyan diğer maddelerin de yeteri nispette bulunduğu sütten, günde en az, bebeklerin 750 gr, çocukların ve gençlerin 350 gr, yetişkin ve yaşlıların 250?400 gr, hamile, emzikli bayanların 500 gr tüketmesi gerektiği bildiriliyor. Uzmanlar, tabiatta yüksek oranda sadece sütte bulunan laktozun, beyin ve sinir dokularının oluşumunda rol oynadığını belirterek, sütün, bağırsaklarda istenmeyen mikroorganizmaların gelişimini engellediğini, vücudun kalsiyum ve fosfordan daha iyi yararlanmasını sağladığını bildiriyor.

Hastalıklardan koruyor

Süt proteininin ise hücre ve dokuların oluşmasında önemli rol oynadığını belirten uzmanlar, sütün diğer faydalarını ise şöyle anlatıyor: "Büyüme ve gelişmeyi sağlar. Saç ve tırnakların oluşumunda büyük rol oyn~|~ar. Kasların kasılmasına yardımcı olur. Vücutta ödem yapan sıvıların toplanmasını önler". Uzmanlar, özellikle zeka gelişiminde etkili olan, deri ve göz sağlığında gerekli B2 vitamini (rib oflavin) için sütün en iyi kaynak olduğunu savundu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100