Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Azmi Telefoncu, kalp hastalıklarında ölüm riskini yüzde 50 azaltan Omega 3 yağ asidinin, balıkta bol miktarda bulunduğunu söyledi. Pamukkale Üniversitesi'nde "Omega 3 Yağ Asitleri Ve İnsan Sağlığı" konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Telefoncu, Omega 3 yağ asidinin bir çok hastalığı önlediğini iddia etti.
Çocuklarda çok etkili
Omega 3 yağ asidinin kadınlardaki göğüs kanseri riskini sekiz kat azalttığını, bazı romatizma tiplerine, hipertansiyona, yüksek trigliserid ve kolesterole karşı tedavi edici özelliği bulunduğunu dile getiren Prof. Dr. Telefoncu, bu maddenin çocuklardaki beyin ve görme gelişimini de olumlu yönde etkilediğini söyledi. Kalp hastalıklarında ölüm riskini yüzde 50 azaltan Omega 3 yağ asidinin, balıkta bol miktarda bulunduğuna dikkat çeken Telefoncu, "Haftada iki öğün balık yenilerek, gerekli Omega 3 yağ asidi alınabilir" dedi. Prof. Dr. Azmi Telefoncu, balık sevmeyenlerin, eczanelerde satılan konsantrelerden yararlanabileceklerini de sözlerine ekledi.
Çocuklarda çok etkili
Omega 3 yağ asidinin kadınlardaki göğüs kanseri riskini sekiz kat azalttığını, bazı romatizma tiplerine, hipertansiyona, yüksek trigliserid ve kolesterole karşı tedavi edici özelliği bulunduğunu dile getiren Prof. Dr. Telefoncu, bu maddenin çocuklardaki beyin ve görme gelişimini de olumlu yönde etkilediğini söyledi. Kalp hastalıklarında ölüm riskini yüzde 50 azaltan Omega 3 yağ asidinin, balıkta bol miktarda bulunduğuna dikkat çeken Telefoncu, "Haftada iki öğün balık yenilerek, gerekli Omega 3 yağ asidi alınabilir" dedi. Prof. Dr. Azmi Telefoncu, balık sevmeyenlerin, eczanelerde satılan konsantrelerden yararlanabileceklerini de sözlerine ekledi.