Bu haber kez okundu.

Kalbin sigortası ''Balık''
Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Azmi Telefoncu, kalp hastalıklarında ölüm riskini yüzde 50 azaltan Omega 3 yağ asidinin, balıkta bol miktarda bulunduğunu söyledi. Pamukkale Üniversitesi`nde "Omega 3 Yağ Asitleri Ve İnsan Sağlığı" konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Telefoncu, Omega 3 yağ asidinin bir çok hastalığı önlediğini iddia etti.

Çocuklarda çok etkili

Omega 3 yağ asidinin kadınlardaki göğüs kanseri riskini sekiz kat azalttığını, bazı romatizma tiplerine, hipertansiyona, yüksek trigliserid ve kolesterole karşı tedavi edici özelliği bulunduğunu dile getiren Prof. Dr. Telefoncu, bu maddenin çocuklardaki beyin ve görme gelişimini de olumlu yönde etkilediğini söyledi. Kalp hastalıklarında ölüm riskini yüzde 50 azaltan Omega 3 yağ asidinin, balıkta bol miktarda bulunduğuna dikkat çeken Telefoncu, "Haftada iki öğün balık yenilerek, gerekli Omega 3 yağ asidi alınabilir" dedi. Prof. Dr. Azmi Telefoncu, balık sevmeyenlerin, eczanelerde satılan konsant~|~relerden yararlanabileceklerini de sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100