23 Ekim 2003 Perşembe 00:00
154 Okunma
Kansere davetiye
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Hüseyin Gündüz, sucuk, salam ve sosis gibi şarküteri besinlerinin içerisinde bulunan katkı maddelerinin vücutta toplanarak kanserli hücrelerin oluşmasına neden olduğuna dikkat çekerek, katkı maddelerinin çok olduğu besinlerin, özellikle de şarküteri besinlerinin alınmaması ve tüketilmemesi gerektiğini, sucuk, salam ve sosislerin kansere neden olduğunu söyledi.

Gündüz, "Sucuk, salam ve sosislerin bozulmaması için içerisine konan katkı maddeleri kansorejen madde içeriyor. Bu tür besinlerin tüketimi zamanla vücutta kanserli hücrelerin oluşmasına neden oluyor. Bu nedenle bu tür gıdaların 2 ayda bir tüketilmesini öneriyoruz. Çok sık yendiğinde kanser olma riski artar" dedi. ~|~
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100