Amerikalı bilim adamları, kara üzümün kandaki pıhtılaşmayı önleyerek kalp hastalıklarına karşı koruduğu ve anti kanserojen etkisi bulunduğunu söyledi.
Amerikalı bilim adamları, kara üzümün, kalp hastalıklarına karşı koruyucu olduğunu ve antikanserojen etki yaptığını saptadı. Kara üzümde flavonoids maddesi bulunduğunu belirten bilim adamları, flavonoidsin sadece kandaki pıhtılaşmayı önlemediğini, ayrıca plazma oranını artırarak, anti-kanserojen maddelerin vücutta etkili olmasını sağladığını açıkladı. Georgetown Üniversitesi bilim adamlarından Dr. Jane E. Freedman, ilk kez, flavonoids maddesinin kara üzümde 2 ayrı özellik ortaya koyduğunu gözlediklerini belirtti. 20 denek üzerinde yapılan araştırmalarda, deneklere 14 günde 2 bardak kara üzüm suyu verildi. Daha sonra yapılan testlerde, plazmadaki E vitamini oranının yüzde 13, plazmanın toplam antiAkanserojen kapasitesinin yüzde 50, nitrik asit üretiminin ise yüzde 70 arttığı belirlendi.
Amerikalı bilim adamları, kara üzümün, kalp hastalıklarına karşı koruyucu olduğunu ve antikanserojen etki yaptığını saptadı. Kara üzümde flavonoids maddesi bulunduğunu belirten bilim adamları, flavonoidsin sadece kandaki pıhtılaşmayı önlemediğini, ayrıca plazma oranını artırarak, anti-kanserojen maddelerin vücutta etkili olmasını sağladığını açıkladı. Georgetown Üniversitesi bilim adamlarından Dr. Jane E. Freedman, ilk kez, flavonoids maddesinin kara üzümde 2 ayrı özellik ortaya koyduğunu gözlediklerini belirtti. 20 denek üzerinde yapılan araştırmalarda, deneklere 14 günde 2 bardak kara üzüm suyu verildi. Daha sonra yapılan testlerde, plazmadaki E vitamini oranının yüzde 13, plazmanın toplam antiAkanserojen kapasitesinin yüzde 50, nitrik asit üretiminin ise yüzde 70 arttığı belirlendi.