Bu haber kez okundu.

Kışa 'acı' hazırlık

Havaların serinlemeye başlamasıyla ellerini çabuk tutmak isteyen vatandaşlar, daha kaliteli bir ürün elde etmek için hazırlıklarını sürdürüyor. Nisanda ekilen, bakım ve sulamanın ardından ağustosta hasat edilmeye başlanan biberleri alan Şanlıurfalılar, Haliliye ilçesine bağlı Sırrın Mahallesi'nde oluşturulan alanda biberleri yıkadıktan sonra sap ve çöplerinden arındırıyor.

Daha çok kadın ve çocukların çalıştığı alanda biberler, elle parçalandıktan sonra makineden geçirilip naylonların üzerinde bir süre bekletiliyor. Gün içinde yönü değiştirilerek güneşte tamamen kuruması sağlanan biberler, rengi koyulaştıktan sonra makinelerde çekiliyor.  Zeytinyağıyla harmanlanmasıyla tat ve parlaklığını kazanan biberler, başta çiğ köfte olmak üzere yöresel tatlarda damaklara ulaşıyor.

Şanlıurfa İsot Üreticileri Kooperatifi Başkanı Bekir Polat, yaptığı açıklamada, isotun özellikle sıcak havalarda hazırlanması gerektiğini, bu durumun ürünün lezzetini çok etkilediğini anlattı.  Üreticilerin yağışlı havadan önce ellerini çabuk tutması gerektiğini belirten Polat, yoğun talep nedeniyle bu yıl zorlandıklarını ifade etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100