17 Ağustos 2003 Pazar 00:00
307 Okunma
Meyvesuyu hazırlamanın tam zamanı
Vişne, şeftali, kayısı gibi suları daha fazla tercih edilen meyvelerin tadını kış aylarında da almak isteyen aileler, market ve pazarlarda reyonları süsleyen bu meyveleri, meyve suyu hazırlamak amaçlı da satın alıyor.

Aile bütçelerine katkı

Meyveleri çekirdeklerinden ayırıp sıkan ve şekerli suda kaynatarak, konsantresini yapan ev hanımları, buzdolabında sakladıkları bu konsantrelere su ilave ederek, dört mevsim tüketilmesine imkan sağlıyorlar. Kilo fiyatı 500 bin ile 1.5 milyon lira arasında değişen meyvelerden meyve suyu çıkaran ev hanımları, doğal meyvesuyu tüketimi sağlıyor, aynı zamanda da aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar.

Vitamin ve mineraller açısından daha zengin

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Diyetisyeni Melek Türkmen, evlerde hazırlanan doğal meyvesularının sağlık açısından daha yararlı olduğunu söyledi. Türkmen, doğal meyve sularının katkı maddesi içermemesinden dolayı özellikle tercih edilmesi gerektiğini belirterek, "Evlerde hazırlanan meyvesularının mey~|~ve tanecikleri içermesi, bağırsak sisteminin iyi çalışmasına katkı sağlar. Doğal meyve suları, hazır olanlara göre, vitamin ve mineraller açısından daha zengindir. Diyet yapıp, meyve suyu tüketmek isteyenlere, bu dönemde şekersiz konsantre hazırlamalarını öneriyoruz" dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100