Bu haber kez okundu.

Sahanda pişen yumurtanın besin değeri düşük
Yüksek protein değeri olan yumurtanın, besin kaybına uğramaması için yağda kırma yerine haşlama ya da diğer yöntemlerle pişirilmesi öneriliyor

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün internet adresinde (www.kkgm.gov.tr) yer alan bilgide, yumurtanın yüksek besin değerini kaybetmeden tüketilmesi için bazı noktalara dikkat edilmesi gerektiği ifade ediliyor. En fazla tüketilen gıda maddelerinden biri olma özelliği de taşıyan yumurtanın, pişirilme süresinin önemli olduğu ve iyi ayarlanması gerektiği vurgulanarak, şu önerilerde bulunuluyor: "Yumurtayı haşlama süresi uzarsa ve yumurta bayatsa, sarısındaki demir, beyazındaki sülfürle birleşerek yumurta sarısının etrafında yeşil renkte demir sülfür halkası oluşturur. Uzun süre pişirilen ya datazeliğini yitirmiş yumurtaların sindirimi güçleşir ve içinde bulunan B grubu vitaminlerde kayıplar oluşur. Kayıpları önlemek için yumurta, yağa kırma yerine, haşlama ve diğer yöntemlerle pişirilmelidir." ~|~
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100