İstanbul Balmumcu'da Boğazdan esen ılık bahar esintisine taze bahar kokularının karıştığı, öğlen güneşinin içinizi ısıttığı bir teras... Yanı başınızda içinde çeşit çeşit ağaçların bulunduğu kış aylarında bile yeşilini koruyan şipşirin bir bahçe...
Çimenler arasında beyaz bir kelebek mor bir menekşeye buse konduruyor. Bahar, tabiatın bestelediği eşsiz bir beste olup ruhunuza doluyor. " iki gün önce şu ayva ağacına çok güzel bir papağan konmuştu" diyor Cafe'nin yeni açılmış olmasına rağmen müdavimlerinden biri... Samimi, tanıdık ve çok doğal bir edayla. "Sıcaklık ve doğallık" herhalde bu mekanı anlatan en iyi sözcükler olabilirdi diye düşünüyorsunuz.
Bir de küçük ve özel alanlara bölünmüş bahçe mimarisinin verdiği "şirinlik" duygusu... Kapalı alanlar şeffaf camekanlarla bölünmüş, içerde bile bahçe ve terastan kopmuyorsunuz. Ağırlıklı alarak ahşap doku kullanılarak doğallık korunup, pekiştirilmiş. Bildik tanıdık öğeler burada bir araya gelince özgün bir atmosfer oluşturmuşlar.
Cafe Bestekar'a kısmen uzak doğu esintileri taşıyan Osmanlı tarzı bir ahşap kapıdan giriyorsunuz. Sağlı sollu yeşil bitki ve çiçeklerin süslediği kısa giriş yolunun bitiminde karşınıza çıkan genişlik ve yeşillik duygusu insanı hem şaşırtıyor hem de sarmalıyor. Sağda asma altına yerleştirilen sedirleri mi, yoksa sıcak sohbetler için düşünülmüş, içecek ve nargile keyfine tahsis edildiği belli olan köşeyi mi tercih edeceğinize karar veremiyorsunuz. Alternatifler bu kadar değil, güneşe ve gökyüzüne kendinizi daha yakın hissetmek istiyorsanız,çiçeklerle çevrelenmiş bir teras ya da meyve ağaçlarının yazın çok rağbet göreceği belli olan serin gölgesi de sizi ağırlayabilir.
Siz tüm bunlara rağmen sakin bir lezzet ve damak tadı peşindeyseniz çaresiz yemek salonunun yolunu tutacaksınız. Korkmayın geniş ve yere kadar inen pencereler doğadan ve manzaradan taviz vermenize mani oluyor... Mönü'ye gelince belirgin bir cafe tarzı göze çarpıyor. Akdeniz tarzı salatalar, börekler, İtalyan mutfağından makarnalar ve fransız mutfağından seçilmiş krepler...
Deneyimli aşçı Nuri usta her birinin lezzetinden emin ama bestekar bonfile ve bestekar tatlısını "özel" olarak öneriyor. Fincan böreği ve piliç konağın da tercih edenlerden iltifat alacağını biz ekleyelim.
Çimenler arasında beyaz bir kelebek mor bir menekşeye buse konduruyor. Bahar, tabiatın bestelediği eşsiz bir beste olup ruhunuza doluyor. " iki gün önce şu ayva ağacına çok güzel bir papağan konmuştu" diyor Cafe'nin yeni açılmış olmasına rağmen müdavimlerinden biri... Samimi, tanıdık ve çok doğal bir edayla. "Sıcaklık ve doğallık" herhalde bu mekanı anlatan en iyi sözcükler olabilirdi diye düşünüyorsunuz.
Bir de küçük ve özel alanlara bölünmüş bahçe mimarisinin verdiği "şirinlik" duygusu... Kapalı alanlar şeffaf camekanlarla bölünmüş, içerde bile bahçe ve terastan kopmuyorsunuz. Ağırlıklı alarak ahşap doku kullanılarak doğallık korunup, pekiştirilmiş. Bildik tanıdık öğeler burada bir araya gelince özgün bir atmosfer oluşturmuşlar.
Cafe Bestekar'a kısmen uzak doğu esintileri taşıyan Osmanlı tarzı bir ahşap kapıdan giriyorsunuz. Sağlı sollu yeşil bitki ve çiçeklerin süslediği kısa giriş yolunun bitiminde karşınıza çıkan genişlik ve yeşillik duygusu insanı hem şaşırtıyor hem de sarmalıyor. Sağda asma altına yerleştirilen sedirleri mi, yoksa sıcak sohbetler için düşünülmüş, içecek ve nargile keyfine tahsis edildiği belli olan köşeyi mi tercih edeceğinize karar veremiyorsunuz. Alternatifler bu kadar değil, güneşe ve gökyüzüne kendinizi daha yakın hissetmek istiyorsanız,çiçeklerle çevrelenmiş bir teras ya da meyve ağaçlarının yazın çok rağbet göreceği belli olan serin gölgesi de sizi ağırlayabilir.
Siz tüm bunlara rağmen sakin bir lezzet ve damak tadı peşindeyseniz çaresiz yemek salonunun yolunu tutacaksınız. Korkmayın geniş ve yere kadar inen pencereler doğadan ve manzaradan taviz vermenize mani oluyor... Mönü'ye gelince belirgin bir cafe tarzı göze çarpıyor. Akdeniz tarzı salatalar, börekler, İtalyan mutfağından makarnalar ve fransız mutfağından seçilmiş krepler...
Deneyimli aşçı Nuri usta her birinin lezzetinden emin ama bestekar bonfile ve bestekar tatlısını "özel" olarak öneriyor. Fincan böreği ve piliç konağın da tercih edenlerden iltifat alacağını biz ekleyelim.