Simit, özellikle satıcıların "tazeee, gevreek simiit var, simitçiii..." nidalarıyla sabahın erken saatlerinden uyanan vatandaşların, bir bardak çayla kahvaltı niyetine tükettikleri susamlı çörek. Çoğu zaman açlığı yatıştırmak için yenilen simit, ekonomik kriz nedeniyle öğünlerini en ucuza mal etmek isteyen vatandaşlar için öğün yemeği de oldu. Özellikle memur ve öğrencilerin bol olduğu başkentte vatandaşlar sabah, öğlen ve akşam yemeklerinde simit yemeyi tercih ederken, vatandaşların bu tercihi simitçiler arasındaki rekabeti kızıştırdı. Rakiplerinden bir adım öne geçmek isteyen Kızılay'ın Sakarya Caddesi'nde bulunun bir simit dükkanı da özel simit menüler hazırladı.İki simit ve bir ayran ya da bir simit bir poğaça ve bir ayrandan oluşan menüler sadece 500 bin liraya satılıyor.
Hazırladığı menülerle satışlarının katlandığını anlatan simit dükkanı sahibi Gültekin Özveri, haftaiçi en az bin adet simit menü sattıklarını belirtirken, hafta sonunda bu rakamın 2 binleri bulduğunusöyledi.
İş yerlerinden telefonla da sipariş aldıklarını anlatan Özveri, özellikle öğlen ve akşam saatlerinde işlerinin yoğunlaştığını kaydetti. Vatandaşlar ise ekonomik kriz ortamında 50 bin liranın bile hesabını yaptıklarını ve artık restorantlara vitrinden baktıklarını belirtirken simit menülerin çeşitlenmesini istediler.