31 Ekim 2002 Perşembe 00:00
255 Okunma
Soğan soyarken ağlamayın
3 Akan su altında ayıklayabilirsiniz.

3 Doğramadan evvel buzlukta bekletebilirsiniz.

3 Bıçağın ucuna biraz ekmek içi saplayabilirsiniz.

3 Ağzınıza su alıp yutmadan bekleyiniz.

3 Soğanı bütün olarak pişireceksiniz, şekillerinin bozulmaması için hepsinin altına derince artı işareti çiziniz.

3 Kömürde soğan yapmak için, kabuklarını ayıkladığınız soğanı yıkayıp una bulayın.

3 Doğranmış, kullanılmayıp artan soğan, ağzı kapalı bir kavanozda dolapta birkaç gün kalabilir.

3 Bıçakta kalan soğan kokusunu nane yaprağı ile ovarak giderebiliriz.

3 Eldeki soğan kokusunu çelik bıçağı beş parmakla temas ettirerek soğuk su altında tutun. Kokudan eser kalmaz.

3 Ağızdaki soğan kokusunu, maydanoz, çiğ bakla veya haşlanmış pancar yiyerek giderebiliriz.~|~
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100