13 Ekim 2002 Pazar 00:00
212 Okunma
Soğuk algınlığının çözümü
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOPÜ) Ziraat Fakültesi tarafından yapılan araştırmada, soğuk algınlığına karşı en iyi çözümün C vitamini olduğu tespit edildi. GOPÜ Ziraat Fakültesi tarafından yapılan araştırmada, C vitamininin bütün dokularda, dokuları bir araya getiren kallojen liflerin kusursuz ve sağlam olmasını sağladığı belirtilerek, "C vitamini deri altı dokusu, kıkırdak, kemik ve dişlerde liflerin büyümesi ve dayanıklılığı için gereklidir. Kan damarlarının kuvvetli olmasında ve stereoid hormonların sentezinde (yara ve iltihaplanmaya karşı etkilidir) görev aldığı gibi soğuk algınlıklarından ve enfeksiyonlardan vücudu korur" denildi.

En zengin yiyecekler

Yapılan araştırmalarda, C vitamini yönünden en zengin yiyecek kuşburnu bitkisi olarak belirlenirken, bunu sırasıyla maydanoz, şalgam yaprağı, asma yaprağı, yeşil sivri biber, karalahana, karnabahar, ıspanak, çilek, kızılcık, portakal, limon, lahana, greyfurt, mandalina, şeftali, domates, taze fasulye, patates, pırasa, kabak~|~, kiraz?vişne, salatalık, marul, kuru soğan, kayısı, havuç, elma ve taze üzüm takip ediyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100