Bu haber kez okundu.

Süt, zehire dönüşebilir
Sağlık için tüketilen sütün, sağım ve dağıtım koşullarına dikkat edilmemesi halinde insan sağlığına zarar veren bir gıdaya dönüşebildiği belirtiliyor. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar, sağlık kazanmak için tüketilen sütün, sağım ve dağıtım koşullarına dikkat edilmemesi halinde insan sağlığına zarar veren bir gıdaya dönüşebildiğini söyledi. Prof. Dr. Tayar, Türkiye'de kişi başına yılda 6 litre süt tüketildiğini, bu rakamın Avrupa ülkelerine göre çok az olduğunu belirterek, asıl vahim durumu ise tüketilen sütün yüzde 80?90`ının hiçbir pastörizasyon işlemine tabi tutulmadan, "sokak sütü" olarak satılmasının oluşturduğunu bildirdi.

"Sokak sütçülüğü"nün gelişmiş ülkelerde uzun zaman önce geçerliliğini yitirdiğini ifade eden Prof. Dr. Tayar, şöyle konuştu:

Pastorize edilmemiş sütler mikrop yuvası

"İnsan sağlığı açısından vazgeçilmez bir temel gıda olan süt ve süt ürünleri, içerdiği besin öğeleriyle ayn~|~ı zamanda mikroorganizmaların da vazgeçemediği bir besin kaynağıdır. Sağlığından dağıtımına kadar geçen sürede süt, insan sağlığına zarar veren bir gıdaya dönüşebilir."
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100