Bu haber kez okundu.

Sütü kaynatmadan içmeyin
Kliniklerine yaz dönemi süresince brusellos tanısı alan 10 kişinin başvurduğunu kaydeden Doç. Dr. Fadıl Vardar, ekonomik kaygılar nedeniyle üreticilerin sütü kaynatmadan peynir ve benzeri ürünleri hazırlayarak tüketicilere ulaştırdıklarını söyledi. Brusellos hastalığının özellikle çiğ süt ve peynirden bulaştığını açıklayan Doç. Dr. Vardar, "Üreticiler peyniri daha yağlı göstermesi için sütü kaynatmadan direkt mayalıyor. Bu durumda mikroplar ölmediği için hastalığın bulaşma riski çok daha yüksek" dedi.~|~
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100