21 Temmuz 2002 Pazar 00:00
518 Okunma
Yeşil çay gençleştiriyor
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hayri Çoşkun, yeşil çayın bilinmeyen birçok faydasının olduğunu belirterek, "Yeşil çay, yemek borusu kanserini erkeklerde yüzde 57, kadınlarda yüzde 60 oranında önlüyor" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Hayri Çoşkun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yeşil çayın, oksidasyon olmaması için toplandıktan sonra ezilme gibi işlemlerden korunduğunu, böylece doğal bileşenlerinin ve aromasının muhafaza edildiğini söyledi. Yeşil çayın birbirinden değişik vitaminler ve birçok farklı kimyasal bileşenler içerdiğini kaydeden Coşkun, "Yeşil çay, değişik kanser risklerini azaltmakta, kandaki kolestrol seviyesini düşürmekte, yaşlanmayı geciktirmekte ve değişik bakterilerin gelişmesini engellemektedir" diye konuştu.

Yeşil çayın, yemek borusu kanserini erkeklerde yüzde 57, kadınlarda ise yüzde 60 oranında önlediğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Coşkun, "Ultraviole ışınlarının deride kanser ve buruşukluklara neden olduğu b~|~ilinmektedir. Yeşil çayın ise bu tür deri hastalıklarını koruyucu özelliği vardır. Sigara dumanındaki potansiyel kanser yapıcı madde olan NNK, akciğer kanserine neden olmakta ancak yeşil çayın bu hastalığa karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır" dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100