18 Temmuz 2002 Perşembe 00:00
176 Okunma
Yoğurt sağlık dostu
Yoğurt ve benzeri süt ürünlerinin, diyetetik ve tedavi edici etkilerinden dolayı, insan sağlığı yönünden önemli gıda maddesi olduğu belirtilirken, yoğurdun, çocukların büyümesini ve gelişimini olumlu yönde etkileyen kalsiyum kaynağı olduğu bildiriliyor. Uzmanlar, 'fermente süt ürünlerini', sütün başta laktik asit bakterileri olmak üzere belirli mikroorganizmalar tarafından doğal veya suni olarak fermente edilmesi sonucu elde edilen farklı kıvam ve aromaya sahip süt ürünleri olarak tarif ediyor. Uzmanlara göre bunlar, protein ve yağın kısmen parçalanması da, sindirilebilirliği arttırıyor.

Uzmanlar, insan sağlığı ve beslenme üzerindeki yararlı etkisi uzun süredir bilinen ve son dönemde barsak orijinli bakteriler ile üretilen süt ürünlerine talebin hızla arttığına dikkat çekiyor.

Süt ürünleri ve özellikle de yaygın şekilde tüketilen bir süt ürünü olan yoğurdun, çocukların büyümesini ve gelişimini olumlu yönde etkilediğini ifade eden uzmanlar, "Yoğurt, genellikle ileri yaşta pek çok~|~ insanın, kolay sindirilebildiği için tercih ettiği bir kalsiyum kaynağıdır. Ayrıca, Laktic asitin mide ve barsak asitliği üzerindeki etkisi sebebiyle özellikle gastro?intestinal hastalıklarda diyetetik bir değer taşımaktadır. Bu ürünlerin tükürük, safra suyu, mide özsuyu ve pankreas suyunun salgılanmasını arttırdığı bilinmektedir" diyorlar. Dengeli beslenmede yağların da önemli yeri olduğunu söyleyen uzmanlar, bu sebeple, yeterli miktarda yağın gıdalarla alınmasının, insan, özellikle çocuk beslenmesinde oldukça önemli olduğunu bildiriyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner122

banner121