Bu haber kez okundu.

Çam kozalağı reçel ile tatlanıyor

 Ormandan sofralara taşınan ve damaklarda farklı bir tat bırakan çam kozalağı reçeli, son yıllarda büyük şehirlerdeki vatandaşlardan da ilgi görüyor.  Geniş bir ormanlık alana sahip Kofçaz ilçesindeki köylerde, orman köylülerinin topladığı kozalaklar, tarım ürünlerini işleyen firmalarca satın alınarak lezzete dönüştürülüyor. İşletmelerde sıcak suyla defalarca yıkanarak temizlenen ve kısık ateşte uzun süre kaynatılarak kıvamına geldiğinde şekerle buluşturulan çam kozalağı, uzun bir lezzet yolculuğu sonrası reçele dönüşüyor. Büyük şehirlerden de yoğun talebin olduğu çam kozalağı reçeli, kavanozdaki estetik duruşu ve lezzeti ile damaklarda eşsiz bir tat bırakıyor. HABER MERKEZİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100