Bu haber kez okundu.

İstiridye mantarı yeterince tanınmıyor
Didim’e bağlı Akyeniköy’de üç yıl önce kurulan tesiste, İstiridye mantarın bölgede ilk defa üretimi yapılan yeni bir ürün olduğunu ifade eden Karapınar, Tesisin üç üretim odasından oluştuğunu,. ilkin de üretime başladıklarını ve sırasıyla diğer odalarda da üretimin devam edeceğini belirtti. Tesiste üretimi gerçekleştirilen İstiridye mantarı yaklaşık 28 günde hasada geldiğini kaydeden Karapınar, koparılan kök kısmından kendini sürekli yenileyen ürün hasat sürecinin iki ay sürdüğünü ifade etti. Bölgede yeni bir ürün olan İstiridye mantarın doğal bir ortamda yetiştirildiğini, halk arasın da yeterince bilinmeyen ürünün şimdilik yörede sadece 5 yıldızlı otel mutfakların da usta aşçılarca değerlendirildiğini ifade eden Karapınar, Pamukkale Üniversitesi Mantar Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden teknik destek aldıklarını sözlerine ekledi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.