Bu haber kez okundu.

Sakin şehirde ‘lavanta’ esintisi
 Dünyada en fazla Fransa’nın Province bölgesinde üretilen lavanta, Türkiye’de de hızla yayılıyor.  Kıraç topraklarda yetişmesi, sıcak ve soğuğa dayanıklı olmasıyla cazip üretim olanakları bulunan lavanta, uçucu yağı, suyu ve kurusunun yanı sıra sabun ve bal üretiminde de değerlendiriliyor.  
Tarımsal Hizmetler Müdürü Şerafettin Budak, yaptığı açıklamada, Türkiye’de yeteri kadar lavanta üretimi olmadığını söyledi. Lavanta ihtiyacının önemli bölümünün ithalatla karşılandığını belirten Budak, üretim ve pazarlama koşullarının çok uygun olmasına rağmen bilgisi bulunmadığı için üreticinin bu ürüne uzak kaldığını dile getirdi.  Mandalina üretimiyle geçinen ilçe çiftçisinin son yıllarda fiyat koşullarından memnun olmadığını anlatan Budak, onlara alternatif oluşturmak amacıyla başlattıkları çalışma kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne başvurduklarını bildirdi.  Budak, buradan aldıkları lavanta fideleriyle geçen yıl 5 dönümlük arazide deneme üretimi yaptıklarını kaydetti. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.