14 Temmuz 2016 Perşembe 15:53
130 Okunma
Tarçın öğrenme kapasitesini artırıyor
Chicago kentindeki Rush Üniversitesi Tıp Merkezi araştırmacıları, laboratuvar ortamında fareler üzerinde yaptıkları deneylerde düzenli olarak tarçın verilen farelerin öğrenme kapasitesinin arttığını gözlemledi. 
Araştırmayı yöneten Dr. Kalipada Pahan, CREB adlı proteinin hafıza ve öğrenmede büyük rol oynadığına ve öğrenme güçlüğü yaşayanlarda söz konusu proteinin düşük düzeyde bulunduğuna dikkati çekti.  Metabolizmanın tarçındaki sodyum benzoatı işlediğine ve sodyum benzoatın da CREB proteini seviyesinin yükselmesine neden olduğunu vurgulayan Pahan, çalışmanın öğrenme kapasitesini artırmada en kolay ve güvenilir metotlardan birini ortaya çıkardığını söyledi. 
Pahan, “Tarçının, öğrenme kapasitesi düşük öğrenciler üzerinde de benzer sonuçlar vereceğini düşünüyoruz. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor.” dedi. Araştırma, “Journal of Neuroimmune Pharmacology” dergisinde yayımlandı. 
Son Güncelleme: 14.07.2016 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100