12 Nisan 2016 Salı 15:25
138 Okunma
Yiyeceklerin üçte biri israf ediliyor
 Barilla Gıda ve Beslenme Vakfı, güncel araştırmalarla içeriğini genişleterek yeniden yayımladığı 'Eating Planet-Gıda ve Sürdürülebilirlik: Geleceğimizi İnşa Ederken' isimli çalışmada insanların dengeli bir diyet ve bilinçli yiyecek tercihleriyle çevresel etkilerini azaltılabileceklerini ortaya koyuyor. Çalışma, gezegen ve insan sağlığının korunması için atılacak ilk adımın Akdeniz diyetine geri dönmek olduğunu savunuyor. Çalışmada öne çıkan bazı bulgular şöyle:
* Toplam yiyecek üretiminin üçte biri, yani dünya üzerindeki 795 milyon yetersiz beslenen insanı beslemek için gerekli miktarın 4 katı israf ediliyor.
Toprak zarar gördü
* Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre, dünyada toprağın yüzde 25'i ciddi şekilde zarar gördü. Sadece yüzde 10’u iyileşmeye dair işaretler veriyor. Son 40 yılda tarım arazilerinin yüzde 30’u çorak hale geldi.
* 2025 yılına gelindiğinde 3 milyar kişinin içme suyuna erişimi olmayacak. 
* 2050 yılına kadar dünya nüfusu yaklaşık 9.5 milyara ulaşacak. Bu doğrultuda tarımsal üretimin yüzde 70 artması gerekecek.
* ABD nüfusunun üçte birinin kronik veya tedavi edilemeyecek hastalıklara yakalanacağı tahmin ediliyor.
* Obezite ve metabolik sendrom, bugün dünyada 392 milyonu aşkın kişinin çektiği, her yıl 7 milyondan fazla, her 5 saniyede ise 1 yeni vakanın teşhis edildiği diyabet hastalığının belirgin artışının nedeni.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100