Zaman geçsin diye yemek yenmez
Kahvaltının önemine dikkat çeken Mercan, "En önemlisi kahvaltı. Güne dengeli bir kahvaltı ile başlarsak iştahımızı da dengelemek kolay olacaktır. Çünkü geceden kalan hipoglisemiyi düzene sokmak vücuda toktuk sinyalleri vererek açlığınızı azaltır. Kahvaltıyı atladığınızda diğer öğüne kadar sürekle bir yeme isteği ile baş etmek zorunda kalırsınız. Günün diğer öğünlerinde de tek tip besine yönelmeyecek şekilde hem karbonhidrat hem de protein olan bir menü seçin. Karışık beslenme ile kan şekerini normal düzeyde tutarak açlık sinyallerinin önüne geçmiş olursunuz" açıklamasında bulundu.
'Bazı gıdala hayattan çıkmalı'
İnsanın bazı gıdaları yaşamından çıkarması gerektiğine de vurgu yapan Mercan, "Beyaz un, şeker ve işlenmiş, paketlenmiş gıdaları hayatınızdan çıkarın. Bu tür ürünler genelde yüksek ama boş enerji kaynağıdır. Tokluk hissi vermez ve kısa sürede tekrar acıkırsınız. Bunlar yerine meyve, sebze, tahıllı gıdalar gibi lifli besinleri seçerek, hacimce büyük ama kaloride az beslenmiş olursunuz. Atıştırmalık olarak seçtiklerinizin sağlıklı ve kararında olmasına dikkat edin. Zira çok yağlı ya da basit şekerli gıdalar tatlı yemeğe isteğini daha da arttırır. Her istediğinizi yemeyin. Canınızın çektiği ürünleri düşünün ve birine karar verin. Ufak bir kaçamak geri dönüşlüdür ama fazlasının zararı vardır" dedi.