logo
20 NİSAN 2024

18 yaşında, kendi yaptı

Dağ köyünde "go kart" aracı yaptı
27.05.2021 14:46:00 /
Kahramanmaraş’ta 18 yaşındaki genç, yaşadığı dağ köyünde kendi imkanlarıyla go kart aracı yaptı.
 
Ekinözü ilçesine bağlıdağ köyü Kandil Mahallesinde yaşayan Burhan Şahan, ulaşımını sağlamak için go kart aracı yaparak kullanmaya başladı. Küçüklüğünden beri araç yapmayı hayal ettiğini söyleyen Şahan, bugüne kadar 3 araç yaptığını onların parçalarıyla dördüncü aracını yaptığını ifade etti.
 
İmkan verilirse daha iyilerini yapacağını söyleyen Şahan, “Aracım el marşı, 4 vites ve yarı otomatiktir. Far ve ışıklandırma sistemim mevcuttur. Motor ve mekanik teker aksamıyla aracımı köy içerisinde imkanlar dahilinde 200 günde yaptım. Aracımı yapma amacım ise küçüklüğümden beri hayalim vardı ve onları gerçekleştiriyorum aynı zamanda köydeki işlerimi halletmek için yaptım” dedi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.