logo
29 MART 2024

ABD'li öğretmen derste Kızılderililerle dalga geçti

ABD'li öğretmen derste Kızılderililerle dalga geçti
22.10.2021 15:14:00 /
ABD’nin California eyaletinde bir öğretmen, derste yaptığı hareketlerle Kızılderili kültürüyle dalga geçti. O anları Kızılderili bir öğrenci cep telefonu ile kaydederken, sosyal medyada öğretmene tepki yağdı.
 
ABD’nin California eyaletine bağlı Riverside County'de bulunan John W. North Lisesi'nde bir matematik öğretmeni, kağıttan yapılan Kızılderili başlığı ile girdiği derste Kızılderililerle alay etti. Öğretmenin çıkardığı seslerin ne olduğu anlaşılmazken, öğrencilerin oldukça şaşkın olduğu görüldü. Sınıftaki Kızılderili bir öğrenci, aşağılandığını düşünerek o anları kayıt altına aldı.
 
 Önemli Kızılderili aktivistlerden biri olarak bilinen iş kadını Akalei Brown, çocuğun ailesinden izin alarak videoyu sosyal medyada paylaşıp duruma tepki gösterdi. Brown paylaşımında, "Bu videoyu paylaşıyorum, çünkü bu davranışlar artık halının altına süpürülemez. Yetişkinler olarak gençlerimiz için ayağa kalkmalıyız. Lütfen haberi duyurmamıza yardım edin ve paylaşın. Okullarda yerli gençlere yönelik ayrımcılığı ve istismarı sona erdirmeliyiz. Bu tür davranışların hiçbir mazereti olamaz. Artık 1960'larda değiliz" ifadelerini kullandı.
 
Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler büyük tepki çekerken, öğretmenin izne çıkarıldığı açıklandı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.