logo
20 NİSAN 2024

Android cihazların virüse karşı bağışıklığı düşük

Son zamanlarda akıllı telefonlarda meydana gelen virüslerin sebebinin sosyal medya uygulamalarından ve sakıncalı sitelerden kaynaklandığını dile getiren telefoncu Ömer Geniş, "Android işletim sistemine sahip olan cihazlar, virüse karşı daha savunmasızdır" dedi.
Android cihazların virüse ka
18.04.2022 12:10:00 /
Sosyal medya uygulamalarından dolayı son dönemlerde telefon yazılımlarında ve donanımlarında aksamalar görülebiliyor. Bu durumdan mağdur olan cihaz sahipleri, çözümü teknik servislerde arıyor. İşletim sistemi Android olan cihazlarda en çok görülen arıza sebebinin genellikle virüslerden yana olduğunu söyleyen Eskişehirli telefoncu Ömer Geniş, sakıncalı siteler ve sosyal medya uygulamalarından bulaşan virüslerin, sistemde birtakım hatalar ortaya çıkardığını söyledi. Çözüm yollarından da bahseden Geniş, ya dosyaları yedekleyerek hafızayı sıfırladıklarını ya da virüsün cihazda yayılması halinde yeni bir yazılım attıklarını vurguladı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.