logo
19 MART 2024

Artık vakit geldi

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş; “Prof. Dr. Haydar Baş fikri iktidarı sağladı, biz siyasi iktidarı sağlayacağız”
16.06.2021 14:10:00 /
Genel Başkan Hüseyin Baş, partisinin genel merkez binasında düzenlenen teşkilat toplantısına katıldı.
 
Parti içi faaliyetlerin değerlendirildiği toplantıda konuşan Hüseyin Baş, BTP’nin merhum Prof. Dr. Haydar Baş’ın fikri iktidarı sağladığını, kendilerinin de siyasi iktidarı sağlayacaklarını ifade etti.
 
Prof. Dr. Haydar Baş’ın fikri mücadelesinden örnekler veren Hüseyin Baş şunları söyledi; “Bakın hepimizin şehadeti ile babam bir şey yaptı, İslam tarihinde doğruları ortaya koydu. Dinler arası diyalog dediler. O,  ‘bu yanlış’ dedi ve doğruyu ortaya koydu. Peki dinin, peygamberin buna ihtiyacı var mıydı yoktu. Kimin buna ihtiyacı vardı, bizim vardı. İhtiyacımız vardı, yapmak zorundaydık ve yaptık. Aradan yüzyıllar geçti, olaylar geçti...
 
En Şiisi, Alevisi bile 'Orada bir kavga olmuş, biz taraf olamayız' derken O Ehl-i Beyt'in hakkını ortaya koydu. Aleviler Haydar hocadan sonra 'ben Aleviyim' demeye başladı. Bunu biz değil Aleviler söylüyor. Peki Ehl-i Beyt'in buna ihtiyacı var mıydı? Yoktu. Ama buna bizim ihtiyacımız vardı ve O hakkı teslim etti. Bugün ilkokul 4.sınıf kitaplarında Caferilik hak mezhep olarak okutuluyor. Dolayısıyla Haydar hoca iktidar oldu. Fikri iktidarını bu ülkede sağlamış tek insan vardır o da Haydar Hocadır.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.