logo
09 HAZİRAN 2026

Avrupa Ligi'nde kritik gün

UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oluyor

14.04.2021 12:10:00
Avrupa Ligi'nde kritik gün
Avrupa Ligi'nde kritik gün

UEFA Avrupa Ligi 2020-2021 sezonu çeyrek final rövanş karşılaşmaları yarın oynanacak.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı organizasyonunun çeyrek finali, yarın yapılacak 4 rövanş maçıyla tamamlanacak ve yarı finale kalan takımlar belli olacak. Slavia Prag ile Arsenal arasında Çekya'nın başkenti Prag'daki Eden Arena'da oynanacak rövanş karşılaşmasını, FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

Tamamı TSİ 22.00'de başlayacak ve beIN Sports'un kanallarından yayınlanacak çeyrek final rövanş maçlarının programı şöyle:

Manchester United (İngiltere) - Granada (İspanya) (2-0)

Slavia Prag (Çekya) - Arsenal (İngiltere) (1-1)

Roma (İtalya) - Ajax (Hollanda) (2-1)

Villarreal (İspanya) - Dinamo Zagreb (Hırvatistan) (1-0) AA

'Fenerbahçeliler beni affetmiyor'

Fenerbahçe’nin efsane stoperi Diego Lugano, Türk futbol tarihini değiştiren transfer itirafıyla gündeme damga vurdu

09.06.2026 16:00:00
Haber Merkezi
'Fenerbahçeliler beni affetmiyor'
'Fenerbahçeliler beni affetmiyor'
Fenerbahçe'nin unutulmaz savunma oyuncularından Diego Lugano, Uruguay basınına verdiği röportajda Türk futbol tarihinin seyrini değiştiren çarpıcı bir transfer itirafında bulundu.

El Espectador Deportes'e konuşan Lugano, vatandaşı Fernando Muslera'nın 2011 yılında Galatasaray'a transfer olma sürecinde başrolü oynadığını açıkladı.

Fernando Muslera'ya Galatasaray'a gitmesini ben tavsiye etmiştim. Kararsızdı. Ben de ona, 'Nando, git. Harika vakit geçireceksin, büyük bir kariyer yapacaksın. Sana garanti veriyorum' dedim.

Sonra ne oldu? Nando, Galatasaray efsanesi oldu. Türk futbol tarihinde rekorlar kırdı.

Türkiye'de Fenerbahçe taraftarları beni bugün hâlâ seviyor ama Fernando Muslera'ya Galatasaray'a gitmesini tavsiye ettiğim için affetmiyorlar.

Aziz Yıldırım: Savaşsa savaş...

"Onlar kimi istiyorsa teklif yapıyoruz" diyerek kurmaylarını toplayan Yıldırım, ezeli rakibinin en çok istediği o isim olan Can Uzun için çılgın bir operasyon başlattı

09.06.2026 15:12:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım: Savaşsa savaş...
Aziz Yıldırım: Savaşsa savaş...
Galatasaray'ın Dusan Vlahovic hamlesine sinirlenen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan beklenen rest geldi! "Onlar kimi istiyorsa teklif yapıyoruz" diyerek kurmaylarını toplayan Yıldırım, ezeli rakibinin en çok istediği o isim olan Can Uzun için çılgın bir operasyon başlattı. Frankfurt ile kurulan temasta masaya konan 45 milyon Euro'luk paket tüm gündemi değiştirecek cinsten.






Galatasaray'ın Dusan Vlahovic hamlesine sinirlenen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kurmaylarına net bir talimat vererek yeni dönemim ilk transfer savaşını başlattı. Frankfurt forması giyen Can Uzun için masaya konan rakam tam 45 milyon Euro!






VLAHOVIC HAMLESİ ÇILDIRTTI

Galatasaray'ın, La Gazzetta dello Sport'ta yer alan habere göre listesinde yer alan Dusan Vlahovic için 10+5 milyon Euro'luk resmi bir teklifle yaklaşması, Aziz Yıldırım'ın tepesini attırdı.

Ezeli rakibinin bu agresif transfer politikası üzerine Yıldırım, kurmaylarını acil koduyla topladı. Başkan Yıldırım ekibine şu talimatı verdi:

-Galatasaray'ın en çok istediği, üzerinde en çok ısrarcı olduğu oyuncu kimse derhal öğrenin. Onlar kimin peşindeyse, biz de o oyuncu için teklifimizi yapıyoruz!






TOPLAM PAKET 45 MİLYON EURO

Bu restin ardından Fenerbahçe transfer komitesi, Galatasaray'ın uzun süredir radarında olan ve Türk futbolunun geleceği olarak gösterilen Can Uzun için düğmeye bastı. Frankfurt ile jet hızıyla temas kuran sarı-lacivertliler, Alman kulübünün başını döndürecek bir paket sundu.

Fenerbahçe'nin genç yetenek için yaptığı çılgın teklifin detayları ise şöyle:






Net Bonservis: 35 Milyon Euro
Kolay Bonuslar: 5 Milyon Euro
Başarıya Bağlı Bonuslar: 5 Milyon Euro
Toplam Paket: 45 Milyon Euro!






ASENSIO GİDERSE DİYE HAZIRLIK

Fenerbahçe'de bu çılgın operasyon sadece bir misillemeden ibaret değil, aynı zamanda teknik bir zorunluluk. Takımın futbol aklı Oğuz Çetin'in, Marco Asensio'nun takımdan ayrılma ihtimalini masaya yatırarak yönetime sunduğu raporda, "Asensio giderse o bölgeye mutlak bir 10 numara lazım" dediği yazıyordu.

Bir süredir dünya çapında birkaç isimle ön görüşmeler yürüten Yıldırım cephesi, Çetin'in bu raporu ve Yıldırım'ın "Gerekeni yapın" talimatıyla birlikte Can Uzun transferinde tüm şartları zorlama kararı aldı.

Zeki Çelik’ten Galatasaray’a ret

Galatasaray’ın kadrosuna katmak için kesenin ağzını açtığı Zeki Yıldız'dan şok yanıt geldi!

09.06.2026 15:00:00
Haber Merkezi
Zeki Çelik’ten Galatasaray’a ret
Zeki Çelik’ten Galatasaray’a ret
Galatasaray'ın kadrosuna katmak için kesenin ağzını açtığı Zeki Yıldız'dan şok yanıt geldi!

La Gazzetta dello Sport, Galatasaray'ın, milli futbolcu Zeki Çelik için devreye girdiğini ancak transferin olumsuz sonuçlandığını duyurdu.







Haberin detaylarında, Galatasaray yönetiminin 27 yaşındaki milli oyuncuyu kadrosuna katabilmek adına oldukça "cömert ve astronomik" bir mali teklif sunduğu belirtildi. 






Ancak Roma'da kalıp kalmayacağı merak konusu olan Zeki Çelik'in, sarı-kırmızılıların bu cazip kontrat teklifini geri çevirdiği ifade edildi.

Oyuncunun Türkiye'ye dönme fikrine şu an için sıcak bakmadığı ya da kariyer planlamasında farklı bir rota çizdiği gelen bilgiler arasında.







Fenerbahçe'de yeniden başkanlık koltuğuna oturan Aziz Yıldırım'ın da milli sağ beki yakından takip ettiği ve transfer listesinde bulundurduğu iddia ediliyor.

Kenan Yıldız satılık değil

İngiliz basınından The Athletic'in haberine göre; Premier Lig’de şampiyonluk yürüyüşünü sürdürecek güçlü bir kadro kurmak isteyen Arsenal, sol kanat transferi için rotasını İtalya’ya çevirdi

09.06.2026 14:55:00
Haber Merkezi
Kenan Yıldız satılık değil
Kenan Yıldız satılık değil
Arsenal sol kanat transferi için rotayı İtalya'ya kırdı, milli yıldızın durumunu sordu! The Athletic'in duyurduğu dev hamleye Juventus'tan yanıt gecikmedi: Kesinlikle satılık değil!






İngiliz basınından The Athletic'in haberine göre; Premier Lig'de şampiyonluk yürüyüşünü sürdürecek güçlü bir kadro kurmak isteyen Arsenal, sol kanat transferi için rotasını İtalya'ya çevirdi. 






Gunners, Juventus formasıyla Serie A'da sergilediği performansla Avrupa devlerinin dikkatini çeken milli futbolcumuz Kenan Yıldız'ın durumunu sordu.






Ancak siyah-beyazlı kulüp, Arsenal'ın bu transfer girişimi karşısında oldukça net bir duruş sergiledi. Juventus yönetimi, takımın gelecekteki en büyük projesi olarak gördüğü 21 yaşındaki genç yeteneğin kesinlikle satılık olmadığını İngiliz ekibine kesin bir dille bildirdi.

Maldini'nin Fenerbahçe planı! Menajerlik ağı bile hazırdı

Hakan Safi’nin kazanması halinde Fenerbahçe'de transfer anahtarı Paolo Maldini ve oğullarının menajeri ve ortağı Beppe Riso'ya geçecekti

09.06.2026 14:34:00
Haber Merkezi
Maldini'nin Fenerbahçe planı! Menajerlik ağı bile hazırdı
Maldini'nin Fenerbahçe planı! Menajerlik ağı bile hazırdı
Hakan Safi'nin kazanması halinde Fenerbahçe'de transfer anahtarı Paolo Maldini ve oğullarının menajeri ve ortağı Beppe Riso'ya geçecekti.

Maldini ayrıca Fali Ramadani'yi de operasyonun içinde tutacaktı. Seçimin kaybedilmesiyle büyük şok yaşayan Ramadani, Aziz Yıldırım yönetimine Luis Suarez'i sundu. Yıldırım cephesinden jet ret cevabı aldı.

Fenerbahçe'de kongre geride kaldı... Ancak seçim sürecinin perde arkasına dair şok edici detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı. Kulislerden sızan son bilgilere göre; Hakan Safi kazansaydı, sarı-lacivertli kulübün transfer anahtarı Paolo Maldini ve onun ekibine teslim edilecekti.







İKİ OĞLUNUN DA YAKIN İLİŞKİSİ VAR

Maldini, arka planda Fenerbahçe'nin geleceğini şekillendirecek menajer ağını çoktan örmüştü. Planlanan bu yeni düzende transferlerin tek hakimi, İtalyan menajer Beppe Riso olacaktı.







İşin dikkat çekici yönü ise bu ortaklığın tamamen ailevi bağlarla kurulmuş olması... Maldini'nin futbolcu (Daniele) oğlunun menajeri Beppe Riso. Diğer oğlu (Cristian) da bizzat Beppe Riso ile birlikte menajerlik sektöründe ortaklaşa çalışıyor.






RAMADANI HİÇ VAKİT KAYBETMEDİ

Maldini, AC Milan'da sık sık beraber iş yaptığı Fali Ramadani'yi de Safi'nin projesine dahil etti. Ancak kaybedince Riso ve Ramadani de büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Fali Ramadani, seçimi kazanan Aziz Yıldırım'ı kutlamak için Fenerbahçe'deki tanıdıklarını araya sokarak jet hızıyla bir mesaj gönderdi.







Ramadani, tebrik mesajının hemen arkasına dünyaca ünlü golcü Luis Suarez'i iliştirdi. Ünlü menajer, "Luis Suarez Fenerbahçe'ye gelmeye hazır, hemen getirebiliriz" teklifini masaya koydu.






SUAREZ, FENERBAHÇE'NİN OYUNCUSU DEĞİL

Aziz Yıldırım cephesinden ilk ve son cevap çok sert gitti. Sarı-lacivertli yönetim kanadı, Ramadani'den gelen bu nabız yoklamasına kapıları tamamen kapatarak şu yanıtı verdi:

- O defter kapandı. Luis Suarez, Fenerbahçe'nin aradığı, peşinden koşacağı bir oyuncu değildir. Kulübün kapısından içeri menajer oyunlarıyla transfer giremez!

Hakan Çalhanoğlu'na Galatasaray kapıları kapandı

Hakan Çalhanoğlu, Fenerbahçe haberlerine fenomenler üzerinden yanıt vererek üzerini çizen Galatasaray cephesine mesaj göndermeye çalıştı

09.06.2026 14:23:00
Haber Merkezi
Hakan Çalhanoğlu'na Galatasaray kapıları kapandı
Hakan Çalhanoğlu'na Galatasaray kapıları kapandı
Hakan Çalhanoğlu, Fenerbahçe haberlerine fenomenler üzerinden yanıt vererek üzerini çizen Galatasaray cephesine mesaj göndermeye çalıştı.

Hakan Safi ile yaptığı ve gündemi sarsan telefon görüşmesinin tamamen ayaküstü ve plansız geliştiğini savunduran kaptan, "sadece nezaketen konuştum" diyerek işin içinden sıyrılmaya çalıştı. Ancak sonuç pek de istediği gibi olmadı. İşte detaylar...

A Milli Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu, Fenerbahçe için geçen yıl Ali Koç, şimdi de Hakan Safi ile yaşanan süreçlerin ardından Galatasaray cephesinde gözden düştü. Milli futbolcu, durumu toparlamak için kendisine yakın fenomenler üzerinden arka arkaya açıklamalar yaptırıyor.







SON 2 TRANSFER DÖNEMİNDE YAŞANANLAR

Çalhanoğlu'nun son 2 sezondaki Fenerbahçe hamleleri Galatasaray kapılarını kendisine büyük ölçüde kapattı.

Kulislerden sızan bilgilere göre; yaşanan son gelişmelerin ardından Başkan Dursun Özbek'in gözünden tamamen düşen tecrübeli futbolcuya, Okan Buruk da artık mesafeli yaklaşıyor. Çok büyük bir sürpriz yaşanmazsa, milli oyuncunun sarı-kırmızılı kulübe transferi artık imkansıza yakın.







FENOMENLER ÜZERİNDEN TOPARLAMA ÇALIŞMASI

Çocukluk aşkı Galatasaray'daki kredisini tüketen ve durumu toparlamaya çalışan Çalhanoğlu için kendisine yakın sosyal medya fenomenleri durumu toparlamaya çalışıyor. Fenomenler, Çalhanoğlu'nun ağzından Fenerbahçe ile hiçbir gelecek planlaması ya da transfer pazarlığı içine girmediğini iddia ederek şu bilgileri yayma gayreti içine girdiler.







İŞTE HAKAN'IN AĞZINDAN SÖYLENEN SÖZLER

- Geçen sezon bana yönelik iddialar ortaya atıldı ancak kesinlikle Fenerbahçe ile 'geleceğim' üzerine kurulmuş bir konuşma geçmedi.

- Kampta kaldığım otelde her gün yanıma gelen bir Fenerbahçe kongre üyesi vardı. Bir anda telefonu Fenerbahçe yöneticisine verdi. O kişinin Hakan Safi olduğunu sonradan öğrendim, kendisini tanımıyordum bile.

- Telefondaki yöneticiye sadece 'nasip, hayırlısı' falan diyerek telefonu kapattım. Tamamen nezaketen yapılmış bir konuşmaydı.







HAKAN SAFİ "SON TRANSFERİMİZ" DEDİ

Fenomen ağzıyla yapılan bu yalanlama akıllara Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin açıklamalarını getirdi:







- Hakan Çalhanoğlu son transferimiz. Onu da bitirdik. Seçimden sonra inşallah daha da yapacağız. Kongremiz Fenerbahçe'mize hayırlı olsun. Kazanan Fenerbahçe olsun.

O dönem basın mensuplarının bu iddialı sözleri sorması üzerine tecrübeli orta saha oyuncusu sadece "İyi akşamlar" diyerek sessiz kalmayı ve yanıt vermemeyi tercih etmişti.

FİFA'nın görevlendirdiği hakeme ABD giriş izni vermedi

2026 FIFA Dünya Kupası'nda görev alması planlanan Somalili hakem Omar Abdulkadir Artan'ın ABD'ye girişine izin verilmedi

09.06.2026 11:56:00
İhlas Haber Ajansı
FİFA'nın görevlendirdiği hakeme ABD giriş izni vermedi
FİFA'nın görevlendirdiği hakeme ABD giriş izni vermedi
2026 FIFA Dünya Kupası'nda görev alması planlanan Somalili hakem Omar Abdulkadir Artan'ın ABD'ye girişine izin verilmedi.

Somalili hakem Omar Abdulkadir Artan, Miami Uluslararası Havalimanı'nda durdurulmasının ardından ABD'ye girişine izin verilmedi.

FIFA tarafından 2026 Dünya Kupası'nda görev yapması için atanan hakem Artan, ABD sınır kapısındaki kontrolleri geçemedi ve turnuvada görev yapamama riskiyle karşı karşıya kaldı.

Omar Artan, CAF Şampiyonlar Ligi'nde AS FAR ile Mamelodi Sundowns arasında oynanan final rövanş maçında görev yapmış ve aynı zamanda CAF tarafından 2025 yılının en iyi Afrikalı hakemi seçilmişti.

Olayla ilgili olarak FIFA ve Somali Futbol Federasyonu'ndan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Trabzonspor'un 205. yabancısı Noah Saviolo

Trabzonspor, Vitoria'den transfer ettiği Noah Saviolo ile kulüp tarihindeki 205. yabancı futbolcusuna imza attırırken, 22 yaşındaki oyuncu bordo-mavili takımın kadrosuna kattığı 5. Portekizli isim oldu.

09.06.2026 11:33:00 / Güncelleme: 09.06.2026 11:36:05
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor'un 205. yabancısı Noah Saviolo
Trabzonspor'un 205. yabancısı Noah Saviolo
Trabzonspor, Vitoria'den transfer ettiği Noah Saviolo ile kulüp tarihindeki 205. yabancı futbolcusuna imza attırırken, 22 yaşındaki oyuncu bordo-mavili takımın kadrosuna kattığı 5. Portekizli isim oldu.

Trabzonspor, yeni sezon hazırlıkları kapsamında kadro planlamasını sürdürürken 22 yaşındaki Portekizli sol kanat oyuncusu Noah Saviolo ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Saviolo transferiyle birlikte bordo-mavililer, 58 yıllık tarihinde 205. yabancı futbolcusunu kadrosuna katmış oldu.

Karadeniz ekibi, tarihindeki ilk yabancı transferini 1970-1971 sezonunda Romanyalı futbolcu Reculen Koska ile gerçekleştirirken, Süper Lig dönemindeki ilk yabancı oyuncu transferini ise 1985-1986 sezonunda Alman futbolcu Jürgen Groh ile yaptı.

En fazla Brezilyalılar tercih edildi

Trabzonspor, bugüne kadar 54 farklı ülkeden futbolcuyu kadrosuna kattı. Bordo-mavili ekipte en fazla forma giyen yabancı oyuncular Brezilyalı futbolcular oldu. Karadeniz temsilcisi, bugüne kadar 18 Brezilyalı oyuncuyla sözleşme imzalarken; 9 Belçikalı, 8'er Ukraynalı, Slovakyalı, Polonyalı ve Nijeryalı futbolcuyu transfer etti.

Bordo-mavililerin tarihinde 4. Portekizli

Noah Saviolo, Trabzonspor forması giyen 4'üncü Portekizli futbolcu olarak kulüp tarihine geçti. Daha önce bordo-mavili ekipte, Joao Pereira, Jose Bosingwa ve Pedro Malheiro Portekizli oyuncular olarak görev yapmıştı.

A Milli Futbol Takımı, Arizona'daki ilk idmanına çıktı


 
2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları için Arizona'da kampa giren A Milli Futbol Takımı, buradaki ilk idmanını taraftar eşliğinde yaptı.
 

09.06.2026 06:54:00
HABER MERKEZİ/AA
A Milli Futbol Takımı, Arizona'daki ilk idmanına çıktı
A Milli Futbol Takımı, Arizona'daki ilk idmanına çıktı

2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları için Arizona'da kampa giren A Milli Futbol Takımı, buradaki ilk idmanını taraftar eşliğinde yaptı.
Arizona Athletic Grounds'taki antrenman teknik direktör Vincenzo Montella yönetiminde gerçekleştirildi.

Isınma koşularıyla başlayan antrenman, 3 grup halinde top kapma ve pas çalışmasıyla devam etti. Futbolcular, antrenmanın son bölümünde dar alanda çift kale maç yaptı. İdman şut çalışmasıyla tamamlandı.

Kenan Yıldız ayrı çalıştı

Tedavisi devam eden Kenan Yıldız, takımdan ayrı çalıştı.
A Milli Futbol Takımı, 10 Haziran'da yapacağı antrenmanla Dünya Kupası hazırlıklarını sürdürecek.

Millilere büyük ilgi

A Milli Futbol Takımı'nın antrenmanını 3 binin üzerinde taraftar takip etti. Bölgede yaşayan Türk vatandaşlarının yanı sıra Meksikalı, Brezilyalı ve Bosna Hersekli taraftarlar da dikkat çekti. Özellikle La Liga'da yılın golüne imza atan Arda Güler'e destek veren yabancı taraftarlar, milli takım antrenmanını Real Madrid formalarıyla takip etti.

İdman öncesinde tribünler, milli takıma uzun süre tezahüratta bulundu. Teknik direktör Vincenzo Montella ve futbolcular hem antrenman öncesinde hem de idman sonunda taraftarları alkışladı.

Trump, New York Knicks'e uğursuz geldi


 
 
New York Knicks, ABD Başkanı Donald Trump'ın New York'ta Madison Square Garden'da oynanan NBA final serisi 3. maçını San Antonio Spurs'a 115-111 kaybetti. 

09.06.2026 06:33:00 / Güncelleme: 09.06.2026 06:43:18
ABDÜLKADİR GÜNDOĞDU
Trump, New York Knicks'e uğursuz geldi
Trump, New York Knicks'e uğursuz geldi

New York Knicks, ABD Başkanı Donald Trump'ın New York'ta Madison Square Garden'da oynanan NBA final serisi 3. maçını San Antonio Spurs'a kaybetti. Son derece çekişmeli geçen maçı Spurs, 115-111 kazandı.

Serinin ilk iki maçını Knicks, deplasmanda kazanarak 2-0 önde tamamlamıştı. Böylece seri 2-1'e geldi. Serinin 4. maçı 11 Haziran Perşembe günü saat 03.30'da yine New York'ta Madison Square Garden'da oynanacak. Beşinci maç ise 14 Haziran Pazar günü Spurs'ün sahasında...

Knicks'te Jalen Brunson 32, OG Anunoby 28, Josh Hart 16 sayıyla maçı tamamladı. Spurs'te ise Fransız yıldız Victor Wembanyama 32, Stephon Castle 23 sayı attı. 
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.