logo
19 MART 2024

Avustralya’da binlerce kişi Filistinliler için toplandı

Sydney ve Melbourne’da binlerce kişi Filistinliler için toplandı
15.05.2021 19:27:00 /
Avustralya’nın en büyük iki şehri Sydney ve Melbourne’da on binlerce kişi İsrail’in Mescid-i Aksa ve Gazze’ye yaptığı saldırıları protesto etti.
 
İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılar Avustralya’da protesto edildi. Mescid-i Aksa ve Gazze’ye günlerdir süren saldırılara karlı aralarında Yahudilerin de bulunduğu çeşitli gruplar kent merkezlerinde bir araya geldi. Sydney ve Melbourne’da on binlerce kişi İsrail’in Mescid-i Aksa ve Gazze’ye yaptığı saldırıları protesto etti.
 
Avustralya’nın Melbourne şehrinde toplanan protestocular Eyalet Kütüphanesi önünden başlayarak trafiğe kapatılan La Trobe Caddesi boyunca sloganlar atarak yürüyüş yaptı. “Özgür Filistin” yazılı pankart, Filistin ve Türk bayrağı başta olmak üzere çeşitli ülke bayrakları ve pankartlarla yürüyen on binlerce kişi “Özgür Filistin”, “İsrail dışarı” sloganları atarak İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını durdurmasını dile getirdiler. Yapılan konuşmalarda İsrail’in Filistin’e yönelik yıllardır devam eden zulmüne dikkat çekilirken Filistin halkının yalnız olmadığı “Bizler binleriz, bizler milyonlarız, bizler Filistiniz” sloganlarıyla vurgulandı.
 
Sydney 2.5 saatlik protesto
 
Sydney’deki protestolar ise benzer görüntülere sahne oldu. Belediye Binası önünde başlayan ve yaklaşık 2.5 saat süren gösterilerde Filistin’e yönelik saldırıların durması, İsrail’in işlediği insanlık suçlarına son vermesi gerektiği belirtildi.
 
Avustralya’da yaşayan Türklerin büyük katılım gösterdiği protestolarda yaşananlara Avustralya’nın sessiz kalması eleştirildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.