logo
18 NİSAN 2024

Ayıya araba çarptı, yaraya müdahale edilirken kaçtı

Ayıya araba çarptı, yaralı hayvan müdahale edilirken kaçtı
23.09.2021 15:10:00 /
Erzurum’un Oltu ilçesinde aracın çarptığı boz ayı, müdahale edilirken kaçtı. Ekipler, kaçan yaralı ayıyı arıyor.
 
Edinilen bilgiye göre, Oltu - Tortum karayolunun 17’nci kilometresi Orcuk köyü önünde boz ayıya akşam saatlerinde araba çarptı. Çarpan araç olay yerinden kaçarken yaralı ayıyı devriye atan Oltu jandarma ekipleri yol ortasında buldu. Jandarma ekipleri yaralı ayının ikinci bir kazaya sebebiyet vermemesi için jandarma aracını ayının olduğu yere park ederek güvenlik önlemleri aldılar. Daha sonra Erzurum Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine haber verildi. Yaralı hayvan 2.5 saat yol ortasında yarı baygın yattı. Arada ayağa kalkmaya çalışan boz ayı biraz daha kendine geldi ve ayağı kalkarak etrafındakilere saldırmak istedi. Yoldan çıkarak tarlanın kenarına inen yaralı ayı, daha fazla yürüyemedi ve orada kaldı.
 
Erzurum Doğa Koruma ve Milli Parklar şefi Fatih Mehmet Çalışkan ve veteriner hekim Selçuk Albayrak yaralı ayıya müdahale ettiler. İğne ile bayıltılıp tedavi için Erzurum’a götürülmeye hazırlanırken ayı tekrar saldırdı ve ağaçlık alana giderek gözden kayboldu. Ekipler çevrede yaralı ayıyı bulmak için seferber oldu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.