logo
19 NİSAN 2024

Bir günlük evliliğe nafaka ödüyor

Bir günlük evliliğin nafakası için Ankara’ya yürüyor
10.06.2021 15:22:00 /
Kastamonu’da bir gün evli kaldıktan sonra eşine nafaka ödemeye mahkum edilen Mustafa Duman, yaşadığı haksızlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a duyurmak için memleketinden Ankara’ya yürüyüşe çıktı. 8 yıldır göremediği çocuklarına her ay nafaka ödemeye mahkum edilen başka bir şahsında eşlik ettiği Duman, dün yürüyüşe çıkarak 60 kilometre yürüyerek Çankırı’nın Ilgaz ilçesine ulaştı.
 
Kastamonu’nun merkeze bağlı Pehlivan köyünde ikamet eden 32 yaşındaki Mustafa Duman, sosyal medyadan tanıştığı Ayşe ile iki yıllık birlikteliğin ardından 2017 yılının Ekim ayında evlendi. Eşinin yüzünü sadece nikah günü görebilen Mustafa Duman, ailesi ile birlikte İstanbul’a döndükten sonra bir daha haber alamadığı gerekçesiyle boşanma davası açtı. Davanın görüldüğü sırada aylık 700 TL nafaka ödemeye mahkum edilen Duman, yaşadığı haksızlığı duyurmak için dün Kastamonu’dan Ankara’ya yürümeye başladı. Yaklaşık 60 kilometrelik yürüyüşün ardından Çankırı’nın Ilgaz ilçesine ulaşan 32 yaşındaki genç, Kastamonu-Ankara karayolunda yürüyüşünü sürdürüyor. 250 kilometrelik yürüyüşün ardından Ankara’ya ulaşacak Duman, 8 yıldır çocuklarının yüzünü göremeyen Dursun Türkan'ın da eşlik ettiği yürüyüşün sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek sesini duyurmayı hedefliyor.
 
“Eski eşim çocuklarımın yüzünü bana göstermiyor”
 
Eski eşinin çocuklarını görmesine izin vermediğini iddia eden Dursun Türkan, “Zonguldaklıyım fakat Gebze’de ikamet ediyorum. 8 yıldır çocuğuma nafaka ödemekteyim ve 10 yıldır da çocuğumu göremiyorum. Her görmeye gittiğimizde eski eşim başka illere gidiyor, çocuğumu benden kaçırıyor. Ben, Sayın Cumhurbaşkanıma buradan seslenmek istiyorum, bu yasanın düzelmesini istiyoruz. Tek mağduriyetimiz budur” dedi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.