logo
19 MART 2024

BRICS'ten Haydar Baş'a tarihi davet

Hindistanlı ve Çinli arkadaşlarımız yeni iktisadi uygulamalar için Rusya'ya bakıyorlar, Rusya ise size bakıyor
02.12.2021 22:57:00 /
BRICS Ülkeleri İş Geliştirme Merkezi Başkan Vekili Prof. Dr. Vladimir Gorbanovsky, "Rus vatandaşlarının hepsi iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine sevinmektedir. Bizim ilişkilerimizin tarihi derindir.
 
Türk-Rus halkları arasındaki ilişkilerin daha da derinleşmesinde sizin büyük emeğiniz var. Sizin Rusya'ya gelişiniz, Duma'da verdiğiniz konferans, Rusya hakkındaki konuşmalarınız, Milli Ekonomi Modeli'nizin Rusya'da uygulanması, bunları hepsi Türk ve Rus halkları arasındaki ilişkilerin daha da derinleşmesine hizmet etmektedir."
 
Gorbanovsky, "Ekonomi görüşleriniz BRICS ülkelerinde kullanılıyor" dedi.  Rusya'da liberal modelin çöktüğüne işaret eden Gorbanovsky, "Bu sisteme makyaj yapmak istediler ama bu çöktü. Ben İstanbul'da 4 gün kalacağım.
 
Bu süre içinde sizin Milli Ekonomi Modeli'nizin BRICS ülkelerinde pratikte daha geniş şekilde nasıl hayata geçirileceğini görüşmek istiyorum. Çünkü Hindistanlı ve Çinli arkadaşlarımız yeni iktisadi uygulamalar için Rusya'ya bakıyorlar, Rusya ise size bakıyor."
 
"Bu adım sizin BRICS ile ilişkilerinizin bir neticesi olacaktır. BRICS'in Enerji Birliği'nin oluşturulması 2 yıl önce Brezilya'da yapılan zirvede Başkan Putin tarafından gündeme getirilmişti ve bundan bir sonra bu birlik oluşturuldu. Yakın bir dönemde 5 BRICS üyesi ülkenin her birinden 50 enerji şirketin yer alması planlanıyor.
 
Biz istiyoruz ki siz de Türkiye'nin enerji alanındaki 10 şirketini bize tavsiye edin ve o şirketler BRICS ülkelerinin  piyasalarına girsin. BRICS 5 ülke tarafından oluşan bir birliktir ama BRICS dost ülkelerle birlikte genişlemeye hazırdır." BRICS’in Kalkınma Bankası hızlı başladı BRICS Ülkeleri İş Geliştirme Merkezi Başkan Vekili Prof. Dr. Vladimir Gorbanovsky, BRICS bünyesinde 6 ay önce Kalkınma Bankası kurulduğuna işaret ederek, şu bilgileri verdi:
 
“Bu bankaya 5 üye ülkeden her bir 990 milyon dolar teşvik vermiştir. Bundan sonra da vermeye devam edeceklerdir. Bankanın ana sermayesi 50 milyar dolardır. Bir de sermayesi 100 milyar dolar olan İstikrar Fonu oluşturulmuştur. Bankadan BRICS üyesi ülke şirketlerinin yanı sıra 30 dost ülkeden şirketlere de kredi verilecektir.”
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.