logo
09 HAZİRAN 2026

Cavaliers sezona 5'te 5 ile başladı

NBA'de Cleveland Cavaliers 5'te 5 yaptı

31.10.2024 09:00:00
Anadolu Ajansı
Cavaliers sezona 5'te 5 ile başladı
Cavaliers sezona 5'te 5 ile başladı

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Cleveland Cavaliers, Los Angeles Lakers'ı 134-110 yenerek sezona "5'te 5" ile başladı.

NBA'e 11 maçla devam edildi. Lakers'ı konuk eden Cavaliers, Evan Mobley'nin 25 sayı, 5 ribaunt, Donovan Mitchell'ın 24 sayı, 7 asist ve Jarrett Allen'ın 20 sayı, 17 ribauntluk performanslarıyla galibiyete ulaştı. İkinci yenilgisini yaşayan Lakers'ta LeBron James 26 sayı, 6 ribaunt ve Anthony Davis 22 sayı, 13 ribauntla oynadı.

Towns'tan 44 sayı

New York Knicks, deplasmanda Miami Heat'i 116-107 yendi. Knicks'te Karl-Anthony Towns 44 sayı, 13 ribauntla galibiyetin mimarı oldu. İkinci galibiyetini elde eden konuk takımda Jalen Brunson 22 ve Mikal Bridges 17 sayıyla mücadele etti. Heat'te Tyler Herro'nun 34 sayı, 5 ribaunt, 7 asistlik katkısı sezonun ikinci yenilgisini önleyemedi.

Thunder 4'te 4 yaptı

Oklahoma City Thunder, sahasında San Antonio Spurs'ü 105-93 mağlup ederek 4'te 4 yaptı. Thunder'da Luguentz Dort 20, Chet Holmgren 19 ve Shai Gilgeous-Alexander 18 sayı attı. Üçüncü mağlubiyetini yaşayan Spurs'te Harrison Barnes 18, Jeremy Sochan 17, Malaki Branham 15 ve Chris Paul 14 sayı kaydetti. Fransız genç yıldız Victor Wembanyama ise 6 sayı, 8 ribaunt üretti.

Sonuçlar

Washington Wizards-Atlanta Hawks: 133-120

Philadelphia 76ers-Detroit Pistons: 95-105

Indiana Pacers-Boston Celtics: 135-132 (Uzatmada)

Cleveland Cavaliers-Los Angeles Lakers: 134-110

Charlotte Hornets-Toronto Raptors: 138-133

Miami Heat-New York Knicks: 107-116

Memphis Grizzlies-Brooklyn Nets: 106-119

Chicago Bulls-Orlando Magic: 102-99

Oklahoma City Thunder-San Antonio Spurs: 105-93

Golden State Warriors-New Orleans Pelicans: 104-89

Los Angeles Clippers-Portland Trail Blazers: 105-106 AA

Greenwood AS Roma'ya imza atıyor

Fenerbahçe’de başkan adayı Hakan Safi’nin "Anlaştık, İstanbul’a getiriyorum" diyerek camiaya müjdelediği dünyaca ünlü yıldız Mason Greenwood, AS Roma'ya imza atıyor 

09.06.2026 16:30:00
Haber Merkezi
Greenwood AS Roma'ya imza atıyor
Greenwood AS Roma'ya imza atıyor
Corriere dello Sport, transfer piyasasını sarsacak bir iddiayı gündeme taşıdı. Gazetenin haberine göre İtalya Serie A ekiplerinden Roma, Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin prensip anlaşmasına vardığını açıkladığı İngiliz yıldız Mason Greenwood'un transferini bitirdi.

Fenerbahçe başkan adaylığı sürecinde iddialı adımlarla dikkat çeken Hakan Safi, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Manchester United patentli kanat oyuncusu Mason Greenwood ile el sıkıştıklarını ve seçimi kazanması halinde oyuncuyu sarı-lacivertli formayla İstanbul'a getireceğini vaat etmişti. Ancak Roma'nın transferde son sürat devreye girerek oyuncunun aklını çelmeyi başardığı belirtildi.

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yeni savaşı

Savunmaya sol ayaklı lider arayan Galatasaray, rotayı Serie A’ya çevirdi. Corriere dello Sport, Aslan'ın Bologna forması giyen Jhon Lucumi'nin durumunu anlık olarak izlediğini duyurdu. Satır arasına Fenerbahçe'yi de ekledi

09.06.2026 16:10:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yeni savaşı
Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yeni savaşı
Galatasaray'da yeni sezon öncesi savunma hattını güçlendirme çalışmaları tüm hızıyla sürerken, rota bir kez daha Serie A'ya çevrildi.

Corriere dello Sport'un haberine göre sarı-kırmızılılar, Bologna forması giyen Kolombiyalı stoper Jhon Lucumi'nin durumunu çok yakından takip ediyor.

Bologna ile olan sözleşmesi 2027 yılında sona erecek olan sol ayaklı stoperin, İtalyan kulübünden gelen kontrat uzatma tekliflerine mesafeli yaklaştığı belirtiliyor. Bologna yönetimi ise istikrarlı performansıyla dikkat çeken Kolombiyalı yıldızı önümüzdeki yıl bedelsiz kaybetmek istemiyor. Bu nedenle Serie A ekibi, kontratının son yılına girmeden oyuncu için gelecek cazip teklifleri masaya yatırmaya hazır.

Galatasaray, Jhon Lucumi transferinde yalnız değil. İtalyan medyasında yer alan iddialara göre, sarı-kırmızılıların ezeli rakibi Fenerbahçe de oyuncunun durumunu yakından izliyor.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Sunderland ve Bournemouth ile İtalya'dan Inter Milan'ın da başarılı stoperi listesinde bulundurduğu gelen haberler arasında.

Vedat Muriqi Fenerbahçe'ye yedek kalmaya mı geliyor?

"Vedat Muriqi yedek kalacak" iddialarına Aziz Yıldırım'ın futbol aklı Oğuz Çetin’den net yanıt geldi 

09.06.2026 15:40:00
Haber Merkezi
Vedat Muriqi Fenerbahçe'ye yedek kalmaya mı geliyor?
Vedat Muriqi Fenerbahçe'ye yedek kalmaya mı geliyor?
Fenerbahçe'de forvet transferi için Guirassy ve Vlahović gibi dünya yıldızlarının adı geçerken, "Vedat Muriqi yedek kalacak" iddialarına Aziz Yıldırım'ın futbol aklı Oğuz Çetin'den net yanıt geldi. Kosovalı golcü takıma kulübe için değil, hücumun geometrisini bozacak ve stoperlerle güreşecek "birinci forvet" olarak dönüyor.






Aziz Yıldırım'ın tahta oturmasıyla Fenerbahçe'de transfer hareketliliği tam gaz başladı. Aziz Yıldırım'ın futbol aklını temsil eden Oğuz Çetin'in forvet analizi de netleşti. Sarı-lacivertlilerin eski golcüsü Vedat Muriqi takıma geri dönecek... son rötuşlar tamamlanıyor. Çetin'in raporu Kosovalı golcünün üstleneceği rolün şifrelerini verdi.

Rapora göre Muriqi, takıma bir "dünya yıldızı" olarak değil ama kurulacak dev hücum hattının "birinci forveti ve ana taşıyıcısı" olarak transfer edilecek.






MURIQI RAKİBİ BOZACAK

Çetin'in analizine göre Serhou Guirassy veya Dusan Vlahovic gibi elit isimler listede yer alsa da, Muriqi'nin yeri garanti. Kosovalı santrafor partneri kim olursa olsun hücumun merkezindeki en kritik görevleri üstlenecek.

Savunmacılarla "güreşen", sırtı dönük top saklayan ve stoperleri kendi üzerine çekerek rakip savunmanın geometrisini bozan bir rol üstlenecek. Uzun topları indirerek arkadan gelen arkadaşlarına temiz alanlar yaratma konusunda Avrupa'nın en özel oyuncularından biri olarak yeni hocanın (muhtemelen Aykut Kocaman) taktik aklı olacak.






VLAHOVIC ELİT BİR KATİL

Oğuz Çetin'e göre Dusan Vlahovic transferinin gerçekleşmesi halinde, Muriqi ile kusursuz bir ikili olacak. Sırp golcü, ceza sahası içi ve çevresinde elit bir 'katil' profil. Muriqi'in açtığı o boşluklara patlayıcı koşular atabilir. Topu aldığında yüzünü kaleye dönmeyi, dikine gitmeyi ve her açıdan kaleyi kurşunlamayı sever.






GUIRASSY GELİRSE DE 11'DE

Guirassy de Çetin'e göre, sadece bir bitirici değil, oyun kurulumuna da büyük katkı sağlayacak bir profil.

Derine inip oyun kurma becerisi ve tek pas kalitesi, standart bir pivot forvete göre çok yüksek. Takımı atağa kaldırırken bir bağlantı oyuncusu olarak Muriqi ile birlikte savunmaları yıpratacak güce sahip.

Aziz Yıldırım: Savaşsa savaş...

"Onlar kimi istiyorsa teklif yapıyoruz" diyerek kurmaylarını toplayan Yıldırım, ezeli rakibinin en çok istediği o isim olan Can Uzun için çılgın bir operasyon başlattı

09.06.2026 15:12:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım: Savaşsa savaş...
Aziz Yıldırım: Savaşsa savaş...
Galatasaray'ın Dusan Vlahovic hamlesine sinirlenen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan beklenen rest geldi! "Onlar kimi istiyorsa teklif yapıyoruz" diyerek kurmaylarını toplayan Yıldırım, ezeli rakibinin en çok istediği o isim olan Can Uzun için çılgın bir operasyon başlattı. Frankfurt ile kurulan temasta masaya konan 45 milyon Euro'luk paket tüm gündemi değiştirecek cinsten.






Galatasaray'ın Dusan Vlahovic hamlesine sinirlenen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kurmaylarına net bir talimat vererek yeni dönemim ilk transfer savaşını başlattı. Frankfurt forması giyen Can Uzun için masaya konan rakam tam 45 milyon Euro!






VLAHOVIC HAMLESİ ÇILDIRTTI

Galatasaray'ın, La Gazzetta dello Sport'ta yer alan habere göre listesinde yer alan Dusan Vlahovic için 10+5 milyon Euro'luk resmi bir teklifle yaklaşması, Aziz Yıldırım'ın tepesini attırdı.

Ezeli rakibinin bu agresif transfer politikası üzerine Yıldırım, kurmaylarını acil koduyla topladı. Başkan Yıldırım ekibine şu talimatı verdi:

-Galatasaray'ın en çok istediği, üzerinde en çok ısrarcı olduğu oyuncu kimse derhal öğrenin. Onlar kimin peşindeyse, biz de o oyuncu için teklifimizi yapıyoruz!






TOPLAM PAKET 45 MİLYON EURO

Bu restin ardından Fenerbahçe transfer komitesi, Galatasaray'ın uzun süredir radarında olan ve Türk futbolunun geleceği olarak gösterilen Can Uzun için düğmeye bastı. Frankfurt ile jet hızıyla temas kuran sarı-lacivertliler, Alman kulübünün başını döndürecek bir paket sundu.

Fenerbahçe'nin genç yetenek için yaptığı çılgın teklifin detayları ise şöyle:






Net Bonservis: 35 Milyon Euro
Kolay Bonuslar: 5 Milyon Euro
Başarıya Bağlı Bonuslar: 5 Milyon Euro
Toplam Paket: 45 Milyon Euro!






ASENSIO GİDERSE DİYE HAZIRLIK

Fenerbahçe'de bu çılgın operasyon sadece bir misillemeden ibaret değil, aynı zamanda teknik bir zorunluluk. Takımın futbol aklı Oğuz Çetin'in, Marco Asensio'nun takımdan ayrılma ihtimalini masaya yatırarak yönetime sunduğu raporda, "Asensio giderse o bölgeye mutlak bir 10 numara lazım" dediği yazıyordu.

Bir süredir dünya çapında birkaç isimle ön görüşmeler yürüten Yıldırım cephesi, Çetin'in bu raporu ve Yıldırım'ın "Gerekeni yapın" talimatıyla birlikte Can Uzun transferinde tüm şartları zorlama kararı aldı.

A Milli Takıma çöl eziyeti

Dünya Kupası vizesini son anda cebine koyan A Milli Takım, TFF'nin lojistik öngörüsüzlüğü ve bütçe hesapları yüzünden ABD’de adeta bir hayatta kalma sınavına itildi

09.06.2026 14:52:00
Haber Merkezi
A Milli Takıma çöl eziyeti
A Milli Takıma çöl eziyeti
Dünya Kupası vizesini son anda cebine koyan A Milli Takım, TFF'nin lojistik öngörüsüzlüğü ve bütçe hesapları yüzünden ABD'de adeta bir hayatta kalma sınavına itildi.

Devlerin aylar öncesinden serin ve konforlu merkezleri kapatmasıyla ortada kalan Ay-yıldızlılar, Arizona'nın 40 dereceyi bulan kavurucu çöl sıcağına ve "Arizona Kertenkeleleriyle" kamp yapmaya mahkum edildi.







Play-off'tan Dünya Kupası biletini son anda alan A Milli Takım, çölün ortasına "Arizona Kertenkeleleriyle" kamp yapmak zorunda bırakıldı. Vincenzo Montella ve öğrencileri, TFF'nin "bütçe ve lojistik" hesapları yüzünden Arizona'nın 40 dereceyi bulan cehennem sıcağında ve 9 bin kilometrelik yol eziyetiyle baş başa kaldı.






ERKEN KALKANLAR ERKEN YOL ALDI

Dünya Kupası'na doğrudan katılan ülkeler, ABD'nin en konforlu, serin ve lojistik açıdan avantajlı kamp merkezlerini aylar öncesinden kapattı. Turnuvaya play-off etabını geçerek sonradan dahil olan Türkiye'ye ise seçenek kalmadı!







TFF, FIFA'nın belirlediği standart kamp merkezlerinin dışına çıkıp tüm organizasyon yükünü ve maliyetini üstlenmek yerine kolay yolu seçti. Ay-yıldızlılar, çöl iklimi ve kavurucu sıcaklarıyla bilinen Arizona'nın Mesa şehrindeki Arizona Athletic Grounds tesislerine mahkum edildi.






HAYATTA KALMA MÜCADELESİ VERECEKLER

Haziran ayı itibarıyla "kertenkeleleriyle" ünlü Arizona'da hava sıcaklıkları 35-40 derecenin üzerine çıkmış durumda. Bu acımasız iklim şartlarında futbolcuların sağlığını korumaya çalışan teknik direktör Vincenzo Montella, tüm antrenman programını mecburen akşam saatlerine kaydırdı.

Takımın turnuva öncesi kondisyon depolaması gereken bu kritik süreç, kavurucu sıcaklar nedeniyle adeta bir hayatta kalma mücadelesine dönüştü.







9 BİN KİLOMETRE YOL YAPACAKLAR

ABD, Kanada ve Meksika'nın ortaklaşa düzenlediği turnuvadaki en büyük handikap seyahat mesafeleri olurken, en ağır darbeyi yine bizim çocuklar yedi. Arizona'da konaklayacak olan Milliler, grup aşamasındaki sadece 3 maç için adeta mekik dokuyacak. Turnuva boyunca toplamda 9 bin kilometreye yakın yol kat edecek olan ay-yıldızlılar, yaklaşık 10 saatlik uçuş süreleriyle saha dışı bir lojistik eziyetle de mücadele etmek zorunda kalacak.

Hakan Çalhanoğlu'na Galatasaray kapıları kapandı

Hakan Çalhanoğlu, Fenerbahçe haberlerine fenomenler üzerinden yanıt vererek üzerini çizen Galatasaray cephesine mesaj göndermeye çalıştı

09.06.2026 14:23:00
Haber Merkezi
Hakan Çalhanoğlu'na Galatasaray kapıları kapandı
Hakan Çalhanoğlu'na Galatasaray kapıları kapandı
Hakan Çalhanoğlu, Fenerbahçe haberlerine fenomenler üzerinden yanıt vererek üzerini çizen Galatasaray cephesine mesaj göndermeye çalıştı.

Hakan Safi ile yaptığı ve gündemi sarsan telefon görüşmesinin tamamen ayaküstü ve plansız geliştiğini savunduran kaptan, "sadece nezaketen konuştum" diyerek işin içinden sıyrılmaya çalıştı. Ancak sonuç pek de istediği gibi olmadı. İşte detaylar...

A Milli Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu, Fenerbahçe için geçen yıl Ali Koç, şimdi de Hakan Safi ile yaşanan süreçlerin ardından Galatasaray cephesinde gözden düştü. Milli futbolcu, durumu toparlamak için kendisine yakın fenomenler üzerinden arka arkaya açıklamalar yaptırıyor.







SON 2 TRANSFER DÖNEMİNDE YAŞANANLAR

Çalhanoğlu'nun son 2 sezondaki Fenerbahçe hamleleri Galatasaray kapılarını kendisine büyük ölçüde kapattı.

Kulislerden sızan bilgilere göre; yaşanan son gelişmelerin ardından Başkan Dursun Özbek'in gözünden tamamen düşen tecrübeli futbolcuya, Okan Buruk da artık mesafeli yaklaşıyor. Çok büyük bir sürpriz yaşanmazsa, milli oyuncunun sarı-kırmızılı kulübe transferi artık imkansıza yakın.







FENOMENLER ÜZERİNDEN TOPARLAMA ÇALIŞMASI

Çocukluk aşkı Galatasaray'daki kredisini tüketen ve durumu toparlamaya çalışan Çalhanoğlu için kendisine yakın sosyal medya fenomenleri durumu toparlamaya çalışıyor. Fenomenler, Çalhanoğlu'nun ağzından Fenerbahçe ile hiçbir gelecek planlaması ya da transfer pazarlığı içine girmediğini iddia ederek şu bilgileri yayma gayreti içine girdiler.







İŞTE HAKAN'IN AĞZINDAN SÖYLENEN SÖZLER

- Geçen sezon bana yönelik iddialar ortaya atıldı ancak kesinlikle Fenerbahçe ile 'geleceğim' üzerine kurulmuş bir konuşma geçmedi.

- Kampta kaldığım otelde her gün yanıma gelen bir Fenerbahçe kongre üyesi vardı. Bir anda telefonu Fenerbahçe yöneticisine verdi. O kişinin Hakan Safi olduğunu sonradan öğrendim, kendisini tanımıyordum bile.

- Telefondaki yöneticiye sadece 'nasip, hayırlısı' falan diyerek telefonu kapattım. Tamamen nezaketen yapılmış bir konuşmaydı.







HAKAN SAFİ "SON TRANSFERİMİZ" DEDİ

Fenomen ağzıyla yapılan bu yalanlama akıllara Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin açıklamalarını getirdi:







- Hakan Çalhanoğlu son transferimiz. Onu da bitirdik. Seçimden sonra inşallah daha da yapacağız. Kongremiz Fenerbahçe'mize hayırlı olsun. Kazanan Fenerbahçe olsun.

O dönem basın mensuplarının bu iddialı sözleri sorması üzerine tecrübeli orta saha oyuncusu sadece "İyi akşamlar" diyerek sessiz kalmayı ve yanıt vermemeyi tercih etmişti.

ABD zulmediyor FİFA susuyor

Turnuvaya katılma hakkı kazanan İran, Irak, Senegal ve Özbekistan milli takım kafilelerinin maruz kaldığı muamele ve tüm yaşananlara FIFA'nın sessiz kalması spor kamuoyunda geniş yankı uyandırdı

09.06.2026 12:30:00
AA
ABD zulmediyor FİFA susuyor
ABD zulmediyor FİFA susuyor
Turnuvaya katılma hakkı kazanan İran, Irak, Senegal ve Özbekistan milli takım kafilelerinin maruz kaldığı muamele ve tüm yaşananlara FIFA'nın sessiz kalması spor kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

2026 FIFA Dünya Kupası'nın başlamasına günler kala, bazı ülkeler turnuvada hedeflerinden çok maruz kaldıkları vize sorunları, sorgulamalar ve güvenlik uygulamalarıyla gündeme geliyor.

Turnuvaya katılma hakkı kazanan İran, Irak, Senegal ve Özbekistan milli takım kafilelerinin maruz kaldığı muamelelerin yanı sıra FIFA tarafından görevlendirilen Somalili hakemin ev sahibi ülkelerden biri olan ABD tarafından ülkeye alınmaması spor kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Futbolun çatı kuruluşu FIFA'nın tüm bu yaşananlara seyirci kalması ve Dünya Kupası gibi küresel bir organizasyon öncesinde sporun evrensel ruhuyla bağdaşmayan gelişmeler yaşanması tepkilere neden oldu.

İran'da 13 kişi vize alamadı, kamp yeri değişti



Orta Doğu'da son dönemde yaşanan siyasi krizin faturası İranlı futbolculara kesilirken, FIFA da sürece başından bu yana sessiz kaldı.

Turnuvada Belçika, Mısır ve Yeni Zelanda ile G Grubu'nda yer alan İran, maçlarını oynayacağı ev sahibi ülke ABD ile vize krizi yaşadı.

Uzun incelemelerin ardından İran kafilesindeki futbolcular, teknik direktör Emir Ghalenoi ve bazı teknik ekip üyelerine vize veren ABD, takımın idari ve teknik kadrosunda bulunan 13 kişinin vize başvuruları ise onaylamadı.

Vize sorunuyla ilgili FIFA'yı devreye girmeye çağıran İran, belirsizliklerin daha da uzaması nedeniyle kamp yerini Arizona'dan Meksika'nın Tijuana kentine taşıdı ancak kafile gruptaki üç maç için de ABD'ye seyahat etmek zorunda kalacak.

Iraklı futbolcu Aymen Hussein'e 7 saatlik sorgu

İran'ın vize süreciyle ilgili haftalarca süren tartışmalar ve haber akışının ardından Iraklı futbolcu Aymen Hussein'in havalimanında saatlerce sorgulanması ve FIFA'nın tüm bu yaşananlar için hiçbir yorum ya da girişim yapamaması tepki çekti.

Irak'ın en önemli oyuncularından biri olarak gösterilen Aymen Hüseyin'in Şikago Havalimanı'nda yaklaşık 7 saat boyunca sorgulandığı bildirildi. Iraklı kaynaklara göre Hüseyin'in cep telefonu da incelemeye alındı.

Takımla birlikte seyahat eden resmi fotoğrafçının ise ABD'ye girişine izin verilmedi.

Irak, 1986'dan bu yana ilk kez Dünya Kupası'nda mücadele edecek.

FIFA davet etti ABD kabul etmedi

Turnuva öncesi yaşanan bu uygulamalar sadece milli takımlar ve futbolcularla sınırlı kalmazken Somalili hakem Omar Artan da mağduriyet yaşayan isimlerden biri oldu.

FIFA tarafından Dünya Kupası'nda görev yapmak üzere seçilen Artan, Miami Havalimanı'nda yapılan incelemelerin ardından ülkeye alınmadı.

Afrika Futbol Konfederasyonu tarafından 2025'te yılın hakemi seçilen deneyimli isim, aynı zamanda Dünya Kupası tarihinde görev yapacak ilk Somalili hakem olmaya hazırlanıyordu.

Senegal ve Özbekistan'a sıkı güvenlik araması

Turnuva öncesinde Senegal ve Özbekistan milli takımları da ABD'nin güvenlik uygulamalarıyla gündeme geldi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Senegal Milli Takımı futbolcularının ABD'ye iniş yaptıktan sonra terminale geçmeden önce detaylı güvenlik aramalarından geçirildiği görüldü. Futbolcuların tek tek kontrol edilmesi dikkat çekti.

Benzer görüntüler Özbekistan Milli Takımı'nın hazırlık programında da ortaya çıktı. New York'ta Hollanda ile oynayacakları hazırlık karşılaşması için stada gelen Özbekistan kafilesi, polis köpekleri eşliğinde gerçekleştirilen güvenlik kontrollerinin ardından tesise giriş yapabildi.

Tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nda mücadele edecek Özbekistan'ın maruz kaldığı uygulamalar da sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Dünya Kupası'nın golcü ülkeleri

Dünya Kupası tarihinde bir turnuvada en çok gol atan takım Macaristan, en çok gol yiyen ekip ise Güney Kore oldu

09.06.2026 12:27:00
AA
Dünya Kupası'nın golcü ülkeleri
Dünya Kupası'nın golcü ülkeleri
Dünya Kupası tarihinde bir turnuvada en çok gol atan takım Macaristan, en çok gol yiyen ekip ise Güney Kore oldu.

Macaristan, kupa tarihinin en gollü turnuvası 1954 İsviçre'de çıktığı 5 maçta rakip fileleri 27 kez havalandırarak bir şampiyonada en çok gol atan takım ünvanını aldı.

Macarlar, mücadele ettikleri 2. grupta Güney Kore'yi 9-0, Batı Almanya'yı 8-3 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Brezilya'yı, yarı finalde de uzatmalarda Uruguay'ı aynı sonuçlarla 4-2 mağlup eden Macaristan, finalde ise grupta 8 gol attıkları Almanya'ya 3-2 yenilerek şampiyonluk şansını kaçırdı.

Almanya ise aynı turnuvada 25 gol atıp bu alanda ikinci sıraya yerleşti. Fransa da 1958 Dünya Kupası'nda 6 karşılaşmada 23 gole imza attı.

Trabzonspor'un 205. yabancısı Noah Saviolo

Trabzonspor, Vitoria'den transfer ettiği Noah Saviolo ile kulüp tarihindeki 205. yabancı futbolcusuna imza attırırken, 22 yaşındaki oyuncu bordo-mavili takımın kadrosuna kattığı 5. Portekizli isim oldu.

09.06.2026 11:33:00 / Güncelleme: 09.06.2026 11:36:05
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor'un 205. yabancısı Noah Saviolo
Trabzonspor'un 205. yabancısı Noah Saviolo
Trabzonspor, Vitoria'den transfer ettiği Noah Saviolo ile kulüp tarihindeki 205. yabancı futbolcusuna imza attırırken, 22 yaşındaki oyuncu bordo-mavili takımın kadrosuna kattığı 5. Portekizli isim oldu.

Trabzonspor, yeni sezon hazırlıkları kapsamında kadro planlamasını sürdürürken 22 yaşındaki Portekizli sol kanat oyuncusu Noah Saviolo ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Saviolo transferiyle birlikte bordo-mavililer, 58 yıllık tarihinde 205. yabancı futbolcusunu kadrosuna katmış oldu.

Karadeniz ekibi, tarihindeki ilk yabancı transferini 1970-1971 sezonunda Romanyalı futbolcu Reculen Koska ile gerçekleştirirken, Süper Lig dönemindeki ilk yabancı oyuncu transferini ise 1985-1986 sezonunda Alman futbolcu Jürgen Groh ile yaptı.

En fazla Brezilyalılar tercih edildi

Trabzonspor, bugüne kadar 54 farklı ülkeden futbolcuyu kadrosuna kattı. Bordo-mavili ekipte en fazla forma giyen yabancı oyuncular Brezilyalı futbolcular oldu. Karadeniz temsilcisi, bugüne kadar 18 Brezilyalı oyuncuyla sözleşme imzalarken; 9 Belçikalı, 8'er Ukraynalı, Slovakyalı, Polonyalı ve Nijeryalı futbolcuyu transfer etti.

Bordo-mavililerin tarihinde 4. Portekizli

Noah Saviolo, Trabzonspor forması giyen 4'üncü Portekizli futbolcu olarak kulüp tarihine geçti. Daha önce bordo-mavili ekipte, Joao Pereira, Jose Bosingwa ve Pedro Malheiro Portekizli oyuncular olarak görev yapmıştı.

Trump, New York Knicks'e uğursuz geldi


 
 
New York Knicks, ABD Başkanı Donald Trump'ın New York'ta Madison Square Garden'da oynanan NBA final serisi 3. maçını San Antonio Spurs'a 115-111 kaybetti. 

09.06.2026 06:33:00 / Güncelleme: 09.06.2026 06:43:18
ABDÜLKADİR GÜNDOĞDU
Trump, New York Knicks'e uğursuz geldi
Trump, New York Knicks'e uğursuz geldi

New York Knicks, ABD Başkanı Donald Trump'ın New York'ta Madison Square Garden'da oynanan NBA final serisi 3. maçını San Antonio Spurs'a kaybetti. Son derece çekişmeli geçen maçı Spurs, 115-111 kazandı.

Serinin ilk iki maçını Knicks, deplasmanda kazanarak 2-0 önde tamamlamıştı. Böylece seri 2-1'e geldi. Serinin 4. maçı 11 Haziran Perşembe günü saat 03.30'da yine New York'ta Madison Square Garden'da oynanacak. Beşinci maç ise 14 Haziran Pazar günü Spurs'ün sahasında...

Knicks'te Jalen Brunson 32, OG Anunoby 28, Josh Hart 16 sayıyla maçı tamamladı. Spurs'te ise Fransız yıldız Victor Wembanyama 32, Stephon Castle 23 sayı attı. 
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.